6 Motive Pentru Care Continui Să Te Îndrăgostești De Bărbați Indisponibili Emoțional

Dacă ți se întâmplă să te îndrăgosteși de bărbați indisponibili emoțional, a venit timpul să știi din ce cauză te îndrepți spre astfel de persoane.

Cu siguranță că  nu ți-ai dorit să treci prin aceeași poveste – tu îndrăgostită, iar el indisponibil emoțional – dar te afli din nou aici.

Chiar dacă știai de la început că nu poți face nimic în acest sens, tot ai încercat să-l schimbi, iar după ce ai observat că nu funcționează, ai renunțat, însă ai ajuns să te confrunți cu exact același tip de bărbat.

Văzând asta, începi să te îndoiești de deciziile tale și nu înțelegi cum reușești să alegi exact acei bărbați care nu-și pot lua angajamente față de tine.

Experții îți spun care sunt motivele care te-au determinat să te îndrăgostești de bărbați indisponibili emoțional:

Îți place drama

Ești atrasă de natura haotică a unei relații. Gândul pe care ți l-ai construit cu privire la potențialul relației devine mai important decât ceea ce este, de fapt, în realitate. După ce ești adusă cu picioarele pe pământ, se instalează rutina. Astfel, începi să te gândești că iubirea vine doar din partea ta, în timp ce partenerul nu te privește ca pe o prioritate. De aici, se instalează drama, un antidot ideal pentru plictiseală și monotonie. Previzibilitatea, liniștea și calmul sunt văzute drept plictisitoare.

Încă te gândești la trecut

Conceptul numit ,,compulsie la repetiție” desemnează un fenoment psihologic prin care o persoană retrăiește un eveniment sau circumstanțele sale în mod voluntar. Asta înseamnă că acea persoană caută să se poziționeaze din nou într-o situație în care evenimentul este foarte probabil să se întâmple din nou. Acest fenoment explică de ce alegi mereu același tip de partener, și anume, deoarece încerci să rescrii istoria, să rezolvi în final o experiență traumatizantă. Întreabă-te dacă încerci șă-ți îndeplinești nevoia de afecțiune sau siguranță pe care nu ai primit-o în copilărie, ajungând astfel să refaci și să retrăiești situațiile neplăcute.

Nu îți place să fii singură

Dacă îți este teamă de singurătate, vei merge până în pânzele albe pentru a nu avea de-a face cu ea. Lipsa unui partener îți creează o stare de tristețe profundă, un sentiment în care tinzi să te adâncești. Când se întâmplă acest lucru, ajungi să alegi bărbați nepotriviți sau rămâi prea mult timp alături de un partener care nu îți îndeplinește nevoile importante pe care le ai într-o relație. Teama de singurătate îți induce gândul că cineva este mai bun decât nimeni.

Crezi că dragostea ta îl poate schimba

Când crezi că dragostea ta va fi antidotul pentru indisponibilitatea emoțională a partenerului, înseamnă că îți îneci tot sufletul într-o fantezie. Nu te vei simți niciodată iubită într-o relație cu bărbați incapabili de dragostea pe care tu ți-o dorești. Crezând că ai puterea de a simba o persoană prin iubire nu te va ajuta sub nicio formă, ci îți va face mai mult rău.

Nu ai încredere în tine

Atunci când nu ai încredere în tine, ajungi să creezi că nu meriți să fii iubită și accepți orice persoană care se arată interesată de tine. Acest sentiment te va duce în situații neplăcute nu doar în dragoste, ci și în viața profesională sau în interacțiunile cu alți oameni, așa că trebuie să fii conștientă că ai nevoie să lucrezi la dezvoltarea acestei calități. Cunoaște-ți valoarea și vei vedea cum oamenii potriviți vor apărea în viața ta.

Îți este teamă de intimitate

Alegi bărbații indisponibili ca un scut de protecție. Îți este teamă de dragostea adevărată și de riscurile pe care le implică, așa că te mulțumești doar cu un sentiment de atașament. Știi că nu vei avea parte de întreaga experiență a unei relații, cu profunzimea și vulnerabilitatea sa, iar pentru tine este în regulă, deoarece te simți protejată. \�qw��yR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s