Studiu | Tinerețe Pe Vecie. Proteina Care Nu Te Lasă Să Îmbătrânești – Cel Puțin În Privința Pielii

O proteină ar putea fi cheia pentru a păstra peilea tânără, arată un nou studiu, publicat în revista Nature, de către or echipă de cercetătorii japonezi.

Este vorba despre proteina COL17A1, care nu este o ,,fântână a tinereții veșnice”, dar care se pare că joacă un rol extrem de important împotriva pielii, potrivit AFP.

Aceasta acționează prin încurajarea competiției celulare, un proces cheie in menținerea țesuturilor, prin eliminarea celulelor slabe și înmulțirea celulelor puternice.

Dar îmbătrânirea și radiațiile UV, inamicul pielii tinere, au ca efect epuizarea COL17A1. Iar cân acest lucru se întâmplă, celulele slabe se înmulțesc, făcând pielea mai subțire , mai predispusă la lexiuni, prelungindu-i perioada de vindecare.

Cercetătorii japonezi de la departamentul de Biologiie a Celulelor Stem, din cadrul Universității de medicină și stomatologie din Tokyo, conduși de profesorul Emi Nishimura, au efectuat studiul folosind cozi de șoareci, care au multe caracteristici comune cu pielea umană.

După ce au confirmat importanța proteinei COL17A1, oamenii de știință au încercat să stimuleze proteina după epuizarea ei, căutând efectiv compuși care ar putea declanșa in piele procesul anti-îmbătrânire.

Astfel, au izolat doi compuși chimici, Y27362 și apocinină, pe care i-au testat cu succes pe celulele pielii.

Aplicarea acestor substanțe pe pielea afectată a contribuit, în mod semnificativ, la repararea lexiunilor, cei doi compuși indicând modalități de ,,a facilita regenerarea pielii și a reduce îmbătrânirea ei”, airmă autorii studiului. ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s