Studiu: O Oră Pe Săptămână De Mers Pe Jos In Ritm Vioi Poate Preveni Dizabilitatea În Cazul Vârstnicilor

Cel puțin o oră pe săptămână de mers pe jos în ritm vioi poate ajuta la prevenirea dizabilității, în cazu persoanelor vârstnice afectate de artrită, dureri și rigiditate în zona genunchilor, șoldurilor sau gleznelor, conform unui nou studiu recent.

Potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Medicină a Universității Northwestern din Statele Unite, o oră pe săptămână de activitate fizică moderată sau viguroasă, îi poate ajuta pe adulții în vârstă să își mențină capaciatea de a efectua, în bune condiții, sarcini zilnice, precum îmbărcatul sau traversarea străzii înainte de schimbarea culorii verzi a semoforului pentru pietoni.

O oră pe săptămână de exerciții fizice a redus cu 85% riscul de dizabilitate și cu aproape 45% pe cel al reducerii mobilității în efectuarea sarcinilor zilnice, conform studiului publicat , în începutul acestei săptămâni în American Journal of Preventive Medicine.

Cercetătorii au analizat date prelevate de la peste 1.500 de adulți incluși în programul național privind osteoartrita din Baltimore, Pittsburg, Columbus și Pawtucket (Rhode Island). Adulții studiați manifestau dureri sau rigiditate  la nivelul încheieturilor de la extremități, cauzate de osteoartrită, însă nu prezentau dizabilitate la momentul înscrierii pentru studiu. Activitatea fizică a fost monitorizată cu ajutorul accelerometrelor.

După patru ani de cercetare, persoanele care nu au atins pragul minim de exerciții fizice au prezentat un risc de opt ori mai ridicat de dizabilitate și de aproape două ori mai mare de reducere a mobilității în timpul efectuării sarcinilor zilnice, în comparație cu subiecții care au depășit aces prag.

,,Scopul nostru a fost acela de a afla ce activitate fizică îi poate ajuta pe oameni să evite dizabilitatea”, a explicat autoarea principală a studiului, Dorothy Dunlop, profesor de medicină preventivă la facultatea menționată mai sus.

,,Sperăm că această descoperire, în ceea ce privește sănătatea publică va motiva un obiectiv intermediar de activitatea fizică”, a mai declarat aceasta. H

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s