Arabia Saudită | Academia Operei Scala Din Milano Va Deschide O Școală De Muzică La Riad

Academia Operei Scala din Milano a validat un proiect pentru înființarea, la Riad, în Arabia Saudită, a unui conservator, unde vor putea studia 600 de copii îndrumați de profesori din cadrul prestigioasei instituții italiene, a anunțat, joi, presa italiană.

Scala a anunțat la 18 martie că va înapoia mai multe milioane de euro Arabiei Saudite, în urma polemicii create de un contract de sponsorizare, care prevedea intrarea ministrului saudit al Culturii în Consiliul de Administrație al celebrei opere din Milano.

Proiectul școlii de muzică din Riad a fost validat, marți, de către Consiliul de Administrație al Fundației Academiei de Arte și Meserii a Teatrului Scala, prezidat de către Alexander Pereira, relatează cotidianul economic Il Sole 24 Ore.

Oficiali din cadrul Scala din Milano nu au fost disponibili, joi, pentru a oferi mai multe detalii, precizează agenția de presă AFP.

Proiectul ,,este unul dintre punctele prevăzute în acordul pe care Pereira trebuia să-l negocieze cu Prințul Badr bin Abdu Allah, ministru Culturii din Arabia Saudită, și care a fost respins de către Consiliul de Administrație al Fundației”, precizează cotidianul.

Contractul de sponsorizare cu Riadul presupunea o finanțare de 15 milioane de euro. Trei milioane din această sumă, care au fost deja achitate, vor fi restituite.

Potrivit informațiilor apărute în presă, viitoarea școală de muzică din Riad își va deschide porțile în septembrie 2019 și va presupune cursuri de canto și de muzică, precum și lecții de dans pentru fete și băieți cu vârsta cuprinse între 6 și 10 ani.

Conservatorul ar trebui să înmatriculeaze aproximativ 600 de elevi îndrumați de cadre didactice provenite de la Academia Scala din Milano.

Academia Scala din Milano este considerată una dintre cele mai prestigioase instituții de formare a profesioniștilor in domeniul artelor spectacolului. nŊ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s