Studiu: Două Substanțe Prezente În Cafea Ar Putea Încetini Dezvoltarea Cancerului De Prostată În Stadii Avansate

Doi compuși prezenți în cafea ar putea avea efect în combaterea cancerului prostată rezistent la tratament, sugerează un nou studiu.

O achipă de cercetători din Japonia, a testat șase substanțe chimice prezente, în mod natural, în compoziția cafeleie, pe celulele caneroase la nivelul prostatei, în cazul șoarecilor cu această afecțiune.

S-a constata, faptul că, doi dintre compuși, acetatul de kahweol și cafestolul, inhică dezvoltarea tumorilor rezistente, de obicei, la medicamentele folosite în chimioterapie.

Rezultate similare s-au înregistrat și în cazul analizelor celulare.

Când substanțele sunt combinate, interacțiunea lor poare să intensifice efectul împotriva cancerului.

,,Am descoperit, faptul că, acetatul de kahweol și cafestolul inhibă creșterea celulelor canceroase la șoareci, iar combinația pare să acționeze sinergetic, rezultatul fiind o dezvoltare semnificativ mai lentă a tumorii decât în cazul șoarecilor care nu au primit tratament”, a spus Hioaki Iwamoto, de la Școala Doctorală de Medicină a Universității Kanazawa, conducătorul cercetării.

,,După 11 zile, tumorile netratate au crescut de aproximativ trei ori și jumătate, față de volumul inițial (342%), în timp ce tumorile șoarecilor tratați cu ambele substanțe  au crescut doar de o dată și jumătate (167) față de dimensiunile inițiale”.

Ambii compuși sunt hidrovarburi care se găsesc în boabele de cafea arabica.

Substanțele par să fie afectate de procesul de preparare a cafelei, au afirmat cercetătorii.

In timp ce, compușii se mențin în cafeaua espresso, preparată prin trecerea apei fierbinți sub presiune, prin boabele fin măcinate, substanțele dispar în cazul cafelei la filtru.

Iwamoto a precizat, faptul că, cercetarea este într-un stadiu incipient, și nu putem gândi, încă, la tratarea pacienților bolnavi de cancer cu aceste substanțe.

,,Este important să considerăm aceste rezultate în perspectivă. Este un studiu pilot, cercetarea arată că o astfel de unitate a compușilor, este fezabilă, din punct de vedere științific, dar este nevoie de studii suplimentare; nu înseamnă, faptul că, descoperirile pot fi aplicate ăn cazul oamenilor.”

,,Am constatat reducerea vitezei de creștere la celulele tumorale transplantate, mai degrabă decât în celulele tumorale apărute în organism. Aceasta demonstrează că respectivii compuși par să aibă efect asupra celulelor canceroase rezistente la tratament, in anumote condiții, care și acestea necesită cercetări suplimentare”.

,,In prezent, analizăm cum am putea testa aceste descoperiri, pe un eșantion mai mare și ulterior pe subiecți umani”.

In fiecare an, peste 47.000 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de prostată, în Marea Britanie, iar aproximatix 11.600 își pier viața.

Cercetarea a fost prezentată la Congresul Asociației Europene de Urologie, desfășurat la Barcelona/Spania, și a fost publicată în revista de specialitate: The Prostate. hidden0 \lsd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s