Sănătate: Hobby-Uri Care Te Fac Mai Sănătos

Pasiunile pe care le avem nu ne bucura numai sufletul, ci și trupul și mintea. Există unele hobby-uri care ne pot îmbunătăți starea de sănătate, așa că nu ar strica să ne orientăm către ele.

Hobby-urile ne determină să ne facem timp pentru noi, să ne bucurăm mai mult de viața și, potrivit oamenilor de știință, ne fac chiar să fim mai sănătoși.

Dansul – Un antrenament fizic distractiv

Dacă medicul îți sugerează să începi să practici sport pentru a reduce colesterolul și pentru sănătatea coloanei vertebrale ori pentru a scăpa de kilogramele în plus, mai mult ca sigur vei simți antrenamentul fizic ca pe o corvoadă. Însă, atunci când dansezi, o faci pentru că îți place, iar efortul fizic nu mai este resimțit.

Dansul este blând cu articulațiile, cu oasele și cu musculatura ta. Însă, totodată, te face să arzi caloriile, fiind un antrenament cardio distractiv. Indiferent de greutatea corpului, de posibilitatea financiară și de program, mai mult ca sigur poți încerca să dansezi în timpul liber. Nu ai nevoie de echipament special, nu trebuie să te deplasezi la sala de fitness, tot ce trebuie este să dai play melodiei favorite.

Grădinăritul – Relaxant Pentru Minte

Grădinăritul nu îți solicită prea mult musculatura, poate doar pe cea a brațelor, însă altele sunt beneficiile sale. Potrivit studiilor, făcute în acest domeniu, grădinăritul este relaxant pentru minte, fiind asociat cu riscul scăzut de demență, precum și cu scăderea riscului de infarct miocardic sau riscul de accident vascular cerebral.

Scrisul – Stimulent Pentru Minte

Cu toții ne dorim o minte sănătoasă, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă și încep să apară micile probleme. Ei bine, potrivit specialiștilor, scrisul este secretul. Acesta este asociat cu o serie de efecte benefice de natură psihică, printre care și reducerea stresului, îmbunătățirea memoriei, ori combaterea tulburărilor de somn.

Muzica – Medicament Natural

Un studiu făcut în anul 2013 de către cercetătorii americani, a descoperit, faptul că ascultatul muzicii îmbunătățește atât sănătatea fizică, cât și pe cea psihică. Specialiștii au ajuns la concluzia că muzica poate întări sistemul imunitar, poate reduce nivelul de stres, poate combate anxietatea, și, totodată, poate trata depresia. Ascultând muzică, nivelul de cortizol (hormonul stresului) din organism scade, ceea ce înseamnă că stresul este combătut, iar mintea și corpul se relaxează.

Gătitul – Excelent Pentru Sănătatea Digestivă

Mâncarea gătită acasă, din ingrediente naturale, este extrem de sănătoasă. Așadar, persoanele pasionate de gătit, mănâncă mai sănătos și sunt mai sănătoase. Nivelul ridicat de colesterol ,,rău”/(LDL), din organism poate fi redus prin adoptarea unei diete sărace în grăsimi nesănătoase.

Yoga – Sănătoasă Pentru Minte Și Inimă

Practica indiană cu o istorie de mii de ani este benefică pentru minte și trup. Yoga sporește rezistența fizică, energizează corpul, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, dar și pe cea a sistemului respirator și, totodată, combate stresul și ajută mintea să se liniștească.

Faptul Că Deții Un Animal De Companie

Animalele, așa cum numeroase studii au dovedit, îmbunătățesc bunăstarea, atât la nivel fizic, cât și la nivel mintal. Faptul că deții un animal de companie, scade riscul de depresie, reduce stresul și reduce anxietatea. Iar, în ceea ce privește sănătatea fizică, faptul că ai un animal de companie, este asociat cu scăderea tensiunii arteriale, și cu faptul că acesta te menține activ, mai ales dacă ai un cățel care trebuie scos la plimbare în mod regulat. In acest fel, vei face și tu mișcare, iar patrupedul tău va fi încântat să iasă afară.

Drumețiile În Natură

Ești fanul înrăit al plimbărilor în natură? Faptul că petreci timp în pădure, de exemplu, înconjurat de toate sunetele din natură, este extrem de benefic pentru sănătatea ta. In anii 80, autoritățile japoneze (dei de la ministerul agriculturii) au botezat beneficiile plimbărilor prin natură ,,baia de pădure”

Când faci ,,baie în băpdure”, inspiri fitocide, substanțe volatile produse și eliminate de unele plante, cre îți întăresc sistemul imunitar. Fitocidele sunt substanțe chimice pe care le poartă vântul, circulă în aer și sunt produse de plante pentru că le ajută să se protejeze împotriva insectelor. ,,Baia de pădure” sau plimbarea pe care o faci pe drumurile și cărările din pădurile din țara noastră reduce tensiunea arterială și reduce stresul.

Expunerea la mediul acesta (păduri și copaci) nu doar că îți întărește sistemul imunitar, ci îți imbunătățește starea de spirit, îți sporește puterea de concentrare, te ajută să te recuperezi după o perioadă de convalescență, îți dă mai multă energie, îți oferă o calitate mai bună a somnului. ;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s