Studiu: Aspirina Ar Putea Ajuta La Tratarea Sclerozei Multiple

Aspirina, folosită în doze reduse, ar putea diminua gravitatea simptomelor și anomaliilor sistemului imunitar la pacienții cu scleroză multiplă, după ce a fost verificată eficiența sa, într-un test realizat pe soarecii de laborator, potrivit unui studiu publicat, marți, de revista Science Signaling.

Potrivit studiului, aspirina administrată pe cale orală la cobai, a redus severitatea simptomelor, a frânat degradarea mielinei și a inhibat infiltrarea de celule în măduva spinării. Cantitatea de aspirină administrată șoarecilor a fost cea a unei doze din versiunea pentru copii a acestui medicament prescris adulților.

Scleroza multiplă este o boală degerativă, care afectează peste 2.3 milioane de persoane din lume și care este provocată de pierderea mielinei, o proteină a sistemului nervos, responsabilă cu transmisia impulsurilor la creier și cu protecția neuronilor.

Cercetători de la Universitatea Rush din Chicago au descoperit acest efect, până acum necunoscut, al aspirinei, un medicament obișnuit pentru tratarea durerii.

Într-o cantitate mică, aspirina a fost capabilă să stimuleze producerea de celule pozitive, pentru transmisia nervoasă și a frânat, în același timp, activitatea celulelor maligne – Tress – care atacă  sistemul nervos, degradează mielina și sunt responsabile de dezechilibrul care provoacă scelroza multiplă.

Reprezentanții grupului de cercetători au evidenția siguranța conferită de principiul activ al aspirinei și facilitatea sa de administrare, astfel încât, acest medicament ar putea fi utilizat și ca terapie de sprijin pentru pacienții care suferă de scleroză multiplă, sau de alte afecțiuni neurologice asociate unor disfuncții ale celulelor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s