Cetățenii Statelor Unite Vor Avea Nevoie De Vize Pentru Spațiul Schengen 2021

Uniunea Europeană a anunțat, vineri, faptul că, din 2021 cetățenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru a călători în spațiun Schengen

Americanii trebuie să posede un pașaport valabil, un card de credit sau de debit și de o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System), informează site-ul etiasvisa.com. minorii vor avea nevoie doar de pașaport și de înscrierea în ETIAS.

În prezent, cetățenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spațiul Schengen.

,,La fel ca și alte tări și regiuni din lume, Europa a decis, recent, să își amelioreze sistemul de securitate, pentru a evita orice altă probleme cu migrația ilegală și terorismul”, se precizează pe site-ul ETIAS.

Comisia Europeană a publicat, pentru prima dată în anul 2016, un raport, prin care cere Statelor Unite să renunțe la solicitarea de vize pentru cetățenii din cinci țări membre ale Uniunii Europene – Bulgaria, Cipru,Croația, Polonia și România, deoarece, conform regulilor Uniunii Europene, toți cetățenii europeni trebuie să beneficieze de același tratament. In iunie, anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetățenii americani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s