Beauty | Cum să scapi de mătreață. Opt Trucuri La Îndemâna Oricui!

Secretele unui păr frumos și sănătos, chiar există și ne influențează, în mare măsură viața, precum și starea de spirit. Poadoaba noastră capilară are nevoie de multă atenție, pentru a arăta impecabil. Doar așa vom reuși să atragem privirile, ori de câte ori părticipăm la un eveniment important, la o întâlnire sau când mergem la job, zi de zi.

Volumul, strălucirea și sănătatea firlui de păr țin de anumite trucuri de îngrijire!

Cu ajutorul lor, vei afla,  cum să scapi de mătreață, acea afecțiune des întâlnită, de la nivelul scalpului care se prezintă prin descuamarea celulelor moarte de la nivelul pielii capului. Pornind de la spălarea părului și până la stilizarea coafurii, toate acestea pot fi utile, atunci când vorbim despre un fir de păr strălucitor și plin de vitalitate și mai ales fără mătreață.

Mătreață: Cauze

Mătreața ne dă adesea multiple dureri de cap și acest lucru pentru că ne pune în situații jenante. Folosirea unor șampoane nepotrivite, a unor produse cosmetice pentru coafarea părului, dar și psoriazisului, pielea uscată sau chiar excesul spălării părului, pot fi cauze ale apariției mătreții. Uneori, până și apa de la robinet ce este bogată în minerale, precum fier, magneziu sau calciu poate provoca uscarea pielii de la nivelul capului și,  astfel, se ajunge la apariția mătreții.

Dermatita seborecică este o altă cauză, care determină această afecțiune.

Iată mai jos 8 trucuri la îndemâna oricui pentru a scăpa de mătreață:

Folosește-te de uleiurile esențiale și aplică-le la rădăcina firului de păr

Dacă vrei să scapi de mătreață, trebuie să știi că uleiurile esențiale au numeroase proprietăți pentru sănătatea firului de păr și sănătatea scapului. Pielea uscată, un scalp seboreic, inflamațiile sau ciupercile, sunt probleme ce pot fi combătute cu ajutorul uleiurilor esențiale. Nu provoacă deloc iritații și, mai ales, te scapă de mătreață rapid. Poți folosi ulei de lemongrass, eucalipt, mentă, scorțișoară sau lavandă, fiind remedii care îți vor arăta cum să scapi de mătreață.

Sarea de bucătărie te ajută să scapi de mătreață

Dacă crezi, încă, în remediile bunicii, mai mult ca sigur, ai auzit cum să scapi de mătreață cu sare. Mai exact, este vorba despre sarea obișnuită de bucătărie, ce se aplică mai înainte de a șampona bine părul. Are o proprietate importantă, în acest sens: este abrazivă și de aceea vei reusi să scapi de pielea grasă, seboreică.

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul din bucătărie care îți arată cum să scapi de mătreață

Bicarbonatul de sodiu este considerat un ingredient minune, oferind echilibru la nivelul PH-ului scalpului. Scapă de mătreață cu bicarbonat, aplicând  o mască de păr din 2 linguri de bicarbonat și apă de trandafiri sau suc de lămâie!

Oțetul, un alt remediu pentru  a scăpa de mătreață

Chiar dacă folosești un șampon pentru mătreață, s-ar putea să constați că te confrunți, în continuare, cu aceeași problemă, așa că ar fi bine să apelezi și la alte trucuri. Amestecă câteva linguri de oțet de mere, într-o ceașcă de apă fierbinte și, mai apoi, toarnă conținutul la  nivelul scalpului. Lasă să acționeze câteva minute, după care clătește cu multă apă.

Sucul de lămâie, o altă soluție pentru un păr frumos și fără mătreață

Zeama stoarsă de la o lămâie, se va adăuga într-o cească cu puțină apă fierbinte și mai apoi, soluția se va aplica la rădăcina firului de păr, lăsând să acțiuneze, aproximativ, 20-25 minute. Masează bine scalpul și mai apoi clătește cu multă apă.

Folosește produse cosmetice potrivite și ai grijă de coafură!

Mătreața poate fi o consecință directă a unei coafuri nepotrivite sau chiar a unor produse cosmetice neadecvate. De exemplu, evită folosirea plăcii de păr sau a uscătorului. Acesta vor determina apariția mătreții. De asemenea, se va evita pipetănul cu perii din metal, folosindu-se unul moale din plastic. Nici vopseaua de păr prea puternică, nu este recomandată, atunci când ești predispusă la apariția mătreții, sau, deja, te confrunți cu această afecțiune. Se recomandă, de asemenea, ca părul să fie uscat, în mod natural, și să se evite folosirea fixativelor.

Dieta și mătreața

 Există sau nu o legătură între alimentație și apariția mătreții? Încă, nu s-a precis dacă nu un dezechilibru nutrițional, ar putea provoca o astfel de afecțiune. Cu toate acestea, dincolo de orice contradicții, unii medici recomandă o dietă bogată în vitamine, în mod deosebit, vitamina B12, zinc și acizi grași Omega 3.  Se consideră că zahărul ar putea fi un factor declanșator pentru mătreață, așa că ar fi bine să se evite consumul alimentelor dulci.

Uleiul de măsline acționează asupra pielii uscate

Pielea uscată prezintă risc major de descuamare și de aici apare mătreața. Ar fi bine să folosești ulei de măsline drept mască pentru păr. Pe un disc demachiant, aplică ulei de măsline și apoi masează părul la rădăcină. Lasă să acționeze câteva ore și mai apoi spală-te cu un șampon de bună calitate, după care clătește cu multă apă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s