Wheather Alert|ANM: Informare de Vreme Instabilă La Nivelul Întregii Țări, Prelungită Până Duminică Seara

 

perfect-hd-wallpapers-of-cars-for-desktop-2.jpg

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a prelungit până dumincă seara, informarea meteorologică de vreme rea, valabilă la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologice, în intervalul 17 august, ora 13:00 – 19 august ora 22:00, în cursul după-amiazelor și serilor vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

In  intervalele scurte de timp ce vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20l/mp și izolat 30-40l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august), îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august), în special, în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică, 19 august, instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.

ANM precizează că, în regiunile sudice și sud-estice, mai ales în după-amiazele de vineri și sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat, cu  valori ale indicelui termperatură – umezeală (ITU) ce vor depăși local pragul critic de 80 de unități.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s