Science| Culoarea Ochilor Dictează Trăsăturile De Caracter

gene_false_aplicare45

 

Dacă ai ochii deschiși la culoare, este mult mai probabil să ai anumite trăsături de caracter, comune oamenilor, care se încadrează în această categorie și care îi diferențiază de posesorii ochilor căprui sau ai celor negri. Astfel, cercetătorii susțin, faptul că, oamenii cu ochii deschiși la culoare, tind să fie firi egocentrice, competitive și sceptice, în comparație cu cei care au ochi de culoare închise, despre care se spune că sunt alturiști și empatici, înțelegători. Aceste concluzii au fost trase de către oamenii de știință, în urma unui studiu realizat în Australia, care a urmărit găsirea unei corelații, între trăsăturile de cracter ale oamenilor și culoarea ochilor lor.

Autorii studiului au descoperit și o explicație evoluționară a acestui fapt. Ei susțin, faptul că, aceste trăsături de caracter, au apărut, ca aurmare a faptului că, femeiele cu ochi deschiși la culoare atrag mai repede privirile bărbaților. Competivitatea, ca trăsătură, apare din cauza faptului că aceste persoane se găsesc, deseori, în imposibilitatea de a se apăra. Pe scurt, specialiștii susțin că persoanele cu ochi căprui sau negri, le este mai ușor să se apere și, astfel, au o atitudine mai deschisă. Totul din cauza faptului că ochii lor nu sunt la fel de frumoși ca ai celor din cealaltă categorie.

Nu este prima dată când cercetătorii au studiat legăturile dintre culoarea ochilor și trăsăturile de caracter. Oamenii de știință suedezi au studiat modul în care trăsăturile irisului se asociau unor caracteristici personale. Ei au descoperit, atunci că, culoarea ochiului este dată de aceleași gene din cadrul lobilor frontali, astfel că oamenii care au culori ale ochiului din același spectru împart și câteva trăsături de comportament comune.

De asemenea, un alt studiu arată că oamenii cu ochi albaștri sunt mai predispuși la dezvoltarea diabetului de tip 1.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s