Travel| Viena Detronează Melbourne Și Devine Cel Mai Bun Oraș Din Lume În Care Să Locuiești

 

31936-staatsoper-wien-oesterreich-werbung-JuliusSilver.jpg.3099144

 

Melbourne a fost detronat de pe poziția sa de ,,cel mai locuibil oraș din lume”, după șapte ani consecutivi, pierzând ,,coroana” în favoarea capitalei Austriei, Viena. Restul pozițiilor din tip zece sunt împărțite între Australia  (Sydney, pe locul al 5-lea și Adelaide, pe al 10-lea), Japonia (Osaka, pe locul al 3-lea și Tokyo, pe locul al 6-lea), Canda (Calgary, pe locul al 4-lea; Vancouver pe locul al 6-lea și Tonornto pe al 7-lea) și Danemarca (Copenhaga pe locul al 9-lea).

Raportul întocmit de către The Economist‘s Intelligence Unit, clasifică 140 de orașe, din toată lumea, în baza unor criterii, precum stabilitatea, cultura, mediul educațional și infrastructura.

Viena și Melbourne au fost separate de doar 0.7 punct procentuale. Capitala Austriei ameliorându-și suficient stabilitatea pentru a urca pe primul loc al topului, potrivit raportului citat.

Patru orașe – Hamburg din Germania, Helsinki din Finlanda, Perth din Australia și Auckland din Noua Zeelandă – au ieșit în acest an din Top  10, însă nu din cauza deteriorării condițiilor de trai, ci datorită ameliorărilor produse în orașele concurente.

Stabilitatea, relativ prelungită, în vestul Europei,le-a permis mai multor orașe să-și îmbunătățescă ratingul priving amenințarea teroristă față de anii anterioro, cu excepția capitalei Poloniei, Varșovia.

 

La polul opus, printre cele mai puțin indicate orașe, în care să locuiești din lume, se află Damasc (Siria), Dacca  (Bangladesh), Lagos (Nigeria), Karachi (Pakistan) și Port Moresby (Papua Noua Guinee), conflictele fiind responsabile pentru multe dintre ratingurile scăzute obținute.

Sondajul nu include mai multe dintre cele mai periculoase capitale ale lumii, precum Bagdad și Kabul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s