Medical Journal| Ce Riscuri De Sănătate Au Femeile Care Joacă Fotbal

most-beautiful-female-soccer-players-claire-lavogez-1024x682

 

Leziunile cerebrale cauzate de jocul cu capul la fotbal, ar fi de cinci ori mai importante la femei, decât la bărbați, conform unui studiu american, publicat în revista Radiology.

,,Cercetători și medici au remarcat de multă vreme, faptul că, femeile se simt mult mai puțin bine după o accidentare la cap, dar unii consideră că acest lucru se datorează faptului că, femeile sunt mult mai înclinate să semnaleze simptomele”, este de  părere autorul principal al studiului, Michael Liptom, profesor de radiologie, psihiatrie și științe comportamentale ale Colegiului de Medicină Albert-Einstein, din New York.

Potrivit acestui studiu, care a măsurat de manieră obiectivă, modificările de la nivelul țesutului cerebral, mai degrabă decât simptomele autodeclarate, femeile par să fie mai predispuse la a suferi un traumatism cerebral lovind un balon cu capul.

Pentru realizarea studiului, 49 de jucători și 49 de jucătoare, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, au fost supuși unor examene RMN, care pot determina sănătatea materiei albe a creierului. Cele două grupuri au indicat că au efectuat, în medie, un număr de lovituri cu capul similare, 487 pentru bărbați și 469 pentru femei, iar analizele au demonstrat, faptul că ,,volumul de materie albă afectată la jucătoare este de cinci ori mai ridicat decât la jucători”.

Aproximativ 30 de milioane de femei practică  fotbalul global, potrivit Federației Internaționale de Fotbal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s