Alimentel Bogate În Colagen Care Încetinesc Îmbătrânirea Pielii

The-Secrets-Of-Women-With-Beautiful-Skin-4-1

Colagenul este principala proteină structurală responsabilă pentru elasticitatea pielii. Dacă observați să apară primele riduri, este un semnal, că nivelul colagenului din corpul dumneavoastră a fost redus.

Menținerea unei diete bună este una din modalitățile de a încetini procesul de îmbătrânire a pielii.

Colagenul este proteina cea mai des întâlnită, din întregul corp, reprezentând 30%, din totalul proteinelot umane și 70% din cele ale pielii. Deși, corpul uman poate produce cantitatea necesară de colagen pe cont propriu, după vârsta de 25 de ani, nivelul producției sale naturale începe să încetinească. Acesta este momentul în care apar primele riduri, relatează mindbodygreen.com.

Principalele alimente care cresc nivelul de colagen:

 

Carnea

Carnea de vită este foarte bogată în colagen, fiind extrem de benefică pentru sănătatea pielii. De asemenea, somonul conține zinc și minerale, care stimulează producția de colagen. În plus, grăsimile sale omega-3 hidratează pielea, ceea ce ajută la menținerea aspectului tânăr.

 

Legume și fructe

Legumele verzi sunt cele mai bune alimente pentru prevenirea diferitelor boli. De asemenea, ele pot preveni o  defalcare prematură a colagenului. Toate legumele verzi conțin clorofilă,  care mărește cantitatea de procolagen  din piele. Clorofila protejează pielea de radiațiile ultraviolete dăunătoare și de radicali liberi care duc și la îmbătrânirea pielii.

Citricile conțin vitamina C care ajută aminoacizii să producă prolină, produs chimic necesar producerii de colagen. Vitamina C protejează, de asemenea, organismul de toxinele de mediul înconjurător. Tomatele conțin licopen, un produs chimic, care protejează pielea de lumina UV. Licopenul stimulează, de asemenea, sinteza colagenului. Avocado este un produs ce conține vitamina E, care ajută la prevenirea descompunerii colagenului în organism. In plus, avocado conține grăsimi benefice pentru piele, iar uleiul de avocado crește producția de colagen. Căpșunile, zmeura, murele și afinele conțin acidul elagic care este necesar organismului pentru a preveni descompunerea colagenului cauzată de lumina UV.

 

Ouă

Ouăle conțin sulf, ajutând la producerea colagenului și a detoxifierii hepatice. Aceasta înseamnă că, toxinele care distrug colagenul sunt eliminate din organism.

 

Semințe

Semințele de dovleaz sunt o sursă de zinc care stimulează producerea de colagen. De asemenea, zincul crește viteza de regenerare a pielii. Semințele de Chia conțin omega-3, care stimulează întinerirea și hidratarea celulelor pielii, făcând-o netedă.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s