Fit Time| Cele Mai Bune 10 Modalități De A-Ți Revitaliza Metabolismul Fără Să Ajungi La Doctor

6b1b567d9e7a7e79df30cddec6abcb2a

Tehnic, metabolismul reprezintă totalitatea transformărilor biochimice, care au loc în țesuturile organismului viu, fiind un proces complex, ce implică schimburi de materii și energii. Dacă metabolismul merge perfect, pierderea în greutate este doar o chestiune de timp.

Pentru a funcționa, în parametrii normali, metabolismul are nevoie de hrană adecvată, mișcare și un anumit tip de comportament.

Editorii de la prevention.com, au stat de vorbă cu mai mulți specialiști și au aflat care sunt cele mai simple metode de a-ți pune în mișcare metabolismul.

Ridicați Greutăți

Potrivit unui studiu, publicat în Journal of Translational Medicine, oamenii care ridică greutăți mai mari la sală și iau pauze mai scurte între repetiții, cresc arderile metabolice cu până la 452 de calorii în următoarele 24 de ore. Persoanele care au folosit greutăți mai ușoare și au luat pauze mai lungi au ars doar 98 de calorii suplimentare în aceeași perioadă.

Fă exerciții cardio

Un antrenament aerobic viguros, vă poate ajuta să ardeți aproape 200 de calorii, în plus, în timpul celor 14 ore de după sesiunea de sport. Perioadele scurte de alergare intensă, de înot sau de echitație sunt ideale.

Serviți micul dejun în fiecare dimineață

Servirea primei mese a zilei vă menține energia la un nivel ridicat toată ziua. Acest lucru poate explica de ce femeile care sar peste această masă sunt de 4 ori mai predispuse obezității.

Beți cafea sau ceai

Cofeina este un stimulant al sistemului nervos central și vă poate crește metabolismul cu procente cuprinse între 5 și 8 %. De asemenea, o ceașcă de ceai preparat poate crește metabolismul cu 12%, potrivit unui studiu japonez. Cercetătorii consideră, faptul că, antioxidanții din ceai asigura stimularea.

Beți mai multă apă

Cercetătorii germani au descoperit că, consumul a doi litri de apă rece pe zi, vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii. Beneficiul poate veni din munca pe care organismul trebuie să o depună pentru a încălzi toată acea apă până la temperatura corpului.

Consumați proteine

Cercetările arată că proteinele pot crește arderea  caloriilor cu până la 35% după servirea mesei. Așa că  încercați să adăugați niște proteine sănătoase la fiecare masă, cum ar fi avocado, carne slabă de pasăre, lapte, pește, nuci sau fasole.

Adăugați fier

Fierul este esențial pentru transportul oxigenului pe care mușchii îl folosesc pentru a arde grăsimea. Până la menopauză, femeile pierd din fier în fiecare lună prin menstruație. Peștele, carnea slabă, fasolea, cerealele fortificate și spanacul sunt surse excelente de fier.

Mai multă vitamina D

Vitamina D este esențială pentru conservarea țesutului muscular care revigorează metabolismul. Puteți obține 90% din valoarea zilnică recomandată (400UI) într-o porție de somon. Alte surse bune: ton, creveți, tofu, lapte fortificat și cereale și ouă.

Nu  stați pe scaun tot timpul

Exercițiile sunt cele mai bune. Cercetările arată ca și mișcările mici, cum ar fi stretching-ul sau urcatul scărilor pot arde până la 350 de calorii într-o singură zi.

Mâncarea picantă

Mâncarea picantă transmite semnalele de ardere a grăsimilor către creier. Chiar și ardeii compuși care ajută la ,,ștergerea” a până la 100 de calorii pe zi.

La toate acestea se adaugă un somn sănătos, bineînțeles, dar și un zâmbet din când în când. De asemenea, trebuie să evităm alimentele procesate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s