OMORFFI SPORT| FRF A Început Demersurile Pentru Neutralizarea Fotbalistului Moldovean Virgiliu Postolachi (PSG)

s6

Federația Română de Fotbal (FRF) a început demersurile pentru neutralizarea jucătorului formației Paris Sain – Germain, Virgiuliu Postolachi (18 ani), care are dublă cetățenie, al Republicii Moldova, dar și al Franței.

Președintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, a declarat, vineri, într-o conferințp de presă, faptul că, jucătorul dorește să evolueze pentru România și că Instituția de la Casa Fotbalului încearcă urgentarea procedurilor pentru obținerea cetățeniiei române.

 

,,Aces băiat este monitorizat din septembie. Gheorghiță Geolgău s-a ocupat, a fost de mai multe ori și l-a văzut jucând la Paris, a ținut legătura cu familia. Ce pot să spun este că doi bunici ai băiatului sau au fost deținători de pașaport românesc, așa încât, din punct de vedere el poate deveni cetățean român. Important este ca ei, mebrii familiei împreună cu băiatul, și-au exprimat dorința de a juca pentru România. Dar Federația nu emite cetățenii, așa că stăm și noi la mâna organelor care respectă anumite lucruri. Noi încercăm să facem totul pentru a urgenta obținerea acestei cetățenii. Totul este legal, nu facem ca în Armenia, unde s-a făcut un român armean în două săptămâni. Este o formalitate, pe care trebuie să o urmăm, repsectând legile statului român. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”,  a declarat Mihai Stochiță.

,,Postolochi este un băiat care poate să joace la trei naționale, Under 19, Under 21 și, dacă e cazul, la naționala mare. Asta depinde de alegerea selecționerilor și, bineînțeles, de nivelul la care se prezintă el la momentul respectiv. Nu e cazul să spunem că noi stăm acum în Postolachi. Dar ar fi foarte bine să-l avem și pe Postolachi, asta e gândirea noastră, a Federației Române de Fotbal”,  a adăugat președintele Comisiei Tehnice a FRF.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s