NEWS| CNAS Reamintește Că Valabilitatea Cardurilor De Sănătate S-a Prelungit La 7 Ani

card-de-sanatate-538x332

CNAS reamintește, faptul că, valabilitatea cardurilor de sănătate s-a prelungit la 7 ani, precizând că instituția a primit numeroase semnalări telefonică, cum că, unii furnizori aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, sub motiv că, acestea dețin carduri cu termenul de valabilitate inscripționat depășit.

,,CNAS reamintește furnizorilor de servicii medicale, aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, dar și asiguraților, cu termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018, a fost prelungit de la 5 la 7 ani, prin Hotărârea de Guvern nr. 458, din 28 iunie 2018. Facem această precizare, deoarece, în ultimele zile, instituția a primit semnalări telefonică că unii furnizori aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, sub motiv că acestea dețin carduri cu termenul de valabilitate inscripționat depășit”, se precizează într-un comunicat al CNAS.

Potrivit sursei menționate, aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, timp de doi ani după data de expirare a valabilității inscripționatî pe suprafața din material de plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. In cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019, precizează CNAS.

Totodată, cardurile naționale de sănătate noi care se emit începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de șapte ani, conform aceleiași Hotărâri de Guvern, amintește CNAS.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s