Medical Journal| EMA: Medicamentele Care Conțin Valsartan Produs În China Ar Putea Provoca Îmbolnăviri De Cancer În Europa

weight-loss-drugs-pills-large-Jan-Feb15

 

Impuritățile conținute de substanța valsartan, fabricată în laboratoarele din China, ar putea provoca îmbolnăviri de cancer în Europa, a avertizat, joi, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), potrivit AFP, citată de Agerpress.

Valsartanul este o substanță activă din medicamentele destinate pacienților cu afecțiuni cardiologice – putem enumera insuficiența cardiacă, hipertensiune arterială, infarct miocardic recent.

La 18 iulie, laboratorul chinez Huahai, a retras această substanță de pe piață, la nivel global, din cauza prezenței N-nitrosodimentilaminei (NDMA), clasată ca posibil cancerigenă pentru om, în caz de utilizare prelungită.

,,După o verificare preliminară, EMA estimează că ar putea apărea un caz suplimentar de cancer la 5.000 de pacienți care folosesc medicamentele ce conțin cea mai mare doză de valsartan (320 miligrame), în fiecare zi, timp de șapte ani”, a precizat Agenția Europeană într-un comunicat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s