Travel| 7 Sfaturi Pentru O Vacanță Exotică Reușită

laucala-island-resort-luxury-holidays

Sunt multe lucruri pe care este bine să le iei în considerare, atunci cânte pregătești să călătorești într-o situație exotică.

Daniela Shah, co-proprietara Eturia, îți dezvăluite, câteva trucuri ca să ai o vacanță exotică reușită.

  • Cel mai important lucru pe care te sfătuiesc să îl ai în vedere , atunci când vrei să pleci în vacață, într-o destinație exotică, este clima. Este important să întrebi consultantul tău în turism, care este sezonul cel mai potrivit de mers în destinația pe care o alegi pentru sejurul tău, pentru a nu avea surprize neplăcute. De exemplu, să ții cont de sezonul uraganelor în Caraibe (septembrie și octombrie) sau lunile iulie și august în Orientul Mijlociu, când temperaturile sunt foarte ridicate, iar acestea pot duce la crearea unui disconfort sporit.
  • Pentru a te bucura de experiența unei vacanțe exotice, trebuie să deții toate informațiile importante despre destinația pe care urmează să o vizitezi. Te organizezi mult mai bine dacă știi că prețurile și taxele locale sau restricțiile impuse de religie. Sunt destinații unde consumul de alcool este interzis și trebuie respectate anumite rigori vestimentare sau țări unde mâncarea este total diferită  de a noastră. De asemenea, este important să citești ce informații îți dă agenția de turism  cu care călătorești, astfel nu riști să ai parte de neplăceri culturale, sociale, de protocol sau chiar de securitate și siguranță.
  • Nu uita! Anumite țări exotice solicită viza, iar condițiile de obținere sunt diferite, în consecință este indicat să cunoști aceste informații din timp. Cu siguranță, vei avea nevoie de mai multe documente pentru a respecta toate reglementările vamale.
  • Recomandăm încheierea unei asigurări de sănătate, dar cea mai bună metodă de a evita orice tip de problemă medicală este să discuți din timp cu un medic specialist. Acesta îți va explica ce vaccinuri sunt necesare și ce măsuri de precauție să îți iei, pentru a te bucura de o vacanță liniștită.
  • Bineînțeles că, în destinații exotice, trăiesc vietăți exotice, așa că după ce te asiguri că nu ai fobii care să îți strice vacanța, pregătește-te cu un repelent împotriva insectelor, pentru că ai putea avea nevoie. De asemenea, este important să nu vă aventurați pe trasee necunoscute, să încercați să nu vă îndepărtați de zonele indicate ca sigure în hărți, broșuri, ghiduri fiindcă în anumite destinații exotice poți avea ghinionul să dai nas în nas cu un animal pe care l-ai văzut doar în cărți.
  • Pune în bagaj îmbrăcăminte și încălțăminte comode și adecvate zonei pe care urmezi să o vizitezi. Nu îngreuna și încerca să cauți sfaturi cu privire la îmbrăcămintea purtată de localnici și să-ți pui în bagaj haine care să fie în concordanță cu: vremea, religia, cultura, umiditatea zonei.
  • Și cel mai important sfat, relaxează-te și bucură-te de experiență, oriunde te-ai decis să ajungi, cu siguranță te vei întoarce cu amintiri minunate.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s