Business| În România, Una Din 10 Mașini Poluează Peste Limita Admisă. Ministerul Mediului Vrea Să Introducă O Nouă Taxă De Poluare Până La Finalul Anului

lamborghini-aventador-s-dmc-00

 

Faptul că România a adevenit groapa de gunoi a Europei, nu mai este un secret pentru nimeni. Aici își găsesc locul toate mașinile poluante de care Vestul nu mai are nevoie.  Simțim cu toți acest lucru, ori de câte ori respirăm artul tot mai otrăvitor din marile orașe. Iar controalele făcute de către RAR arată, faptul că, 1 din 10 mașini elimină noxe peste limita legală. Insă, autoritățile vor ca, până la finalul anului, să-i taxeze din nou pe poluatori.

Reprezentanții RAR au afirmat faptul că, la controalele făcute în acest an, fiecare șofer, prins la volanul unui vehicul poluant, a primit amenda între 500 și 800 de lei și a rămas fără talonul mașinii.

Anul trecut, în România au fost înmatriculate peste 100.000 de mașini noi și aproape 520.000 de mașini la mâna a doua, aduse din import. Problema este că mai bine de trei sferturi dintre ele sunt mai vechi de 10 ani.

Din cauza poluării, România riscă să plătească amenzi uriași , impuse de Comisia Europeană. In vizor sunt orașele București, Iași și Brasov. Ca să pună capăt importurilor de mașini care otrăvesc aerul, ministerul Mediului vrea să introducă o nouă taxă de poluare până la finalul anului. Ultima variantă a taxei auto a fost elimintată în februarie 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s