OMORFFI SPORT| Rafael Nadal: ,,Obiectivul meu nu a fost niciodată să câștig totul”

43a671ee99d8
BEIJING, CHINA – OCTOBER 04: Rafael Nadal of Spain attends an activity with children on day five of 2017 China Open on October 4, 2017 in Beijing, China. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, numărul 1 mondial, a declarat că în cariera sa de jucător nu a fost niciodată preocupat de a câștiga totul, ci de a fi competitiv în fiecare săptămână și dacă obținea și un trofeu, cu atât mai bine.

,,În momentul acesta al carierei mele, a câștiga este esența sportului, dar să joc bine și să arăt nivelul maxim este ceea ce mă face fericit”, a  declarat Rafael Nadal, învingător în acest an la Roland Garros și finalist la Wimbledon.

Tenisul mondial a fost dominat în ultimii ani de către trio-ul Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal, chiar dacă toti au reușit să depășească vâesta de 30 de ani, iar ibericul consideră că acest lucru se datorează ,,unei conjucturi excepționale”.

,,Noi suntem în față de mulți ani, deși se datorează unei situații excepâionale, care practic nu s-a mai întâmplat în istorie. Am două variante pentru a explica faptul că nu s-a mai întâmplat în istorie. Am două variante pentru a explica faptul că trei jucători au dominat circuitul atâția ani și am fost pe primele locuri în clasamet atâția ani. Acești jucători sunt speciali și cei care  au venit din urmă nu au fost suficient de speciali. Sunt două opțiuni și nu știu care este cea corectă, asta e problema voastră”, a declarat Rafael Nadal în fața jurnaliștilor.

Totodată, Rafael Nadal consideră, însă că a apărut ,, o generație de jucători speciali”, care îi va înlocui pe cei trei. ,,Și asta pentru că vor avea un nivel mai bun decât noi peste puțin timp, sau din cauza vârstei pe care o vom avea, asta e logica”, a subliniat Rafa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s