Good 2 Know| Chiar Și Mirosul Cafelei Are Beneficii, Conform Unui Nou Studiu Care Arată Că Adulmecarea Acestui Aliment Îmbunătățește Performanțele La Matematică

1-980x585

 

 

Cercetătorii de la Stevens Institute of Tehnology au arătat, faptul că, mirosul cafelei, poate ajuta oamenii să se descurce mai bine la partea analitică a unui test numit GMAT (Graduate Management Aptitude Test), un test cerut de multe școli de afaceri.

Studiul menționat, condus de cercetătoarea Adriana Madzharov, a fost publicat în Journal of Environmental Psychology.

Potrivit cercetătorilor, chiar și mirosirea cafelei fără cofeină a avut un efect similar cu cel al consumării cafelei, sugerând existența unui efect de placebo al mirosului de cafea.

In lucrarea lor, Maszharov și colegii spi au 100 de participanți, împărțiți în două grupuri, să completeze un test GMAT de 10 întrebări. Un grup a fost testat în mirosul de cafea, în timp ce grupul de control a avut același test, dar fără miros. S-a constatat, faptul că, grupul care a completat testul în mirosul de cafea s-a descurcat mai bine.

În continuarea studiului, echipa de cercetători a recrutat alți 200 de participanți, chestionându-i cu privire la credințele lor cu privire la diferite mirosuri și despre efectele pe care acestea le percepeau asupra performanției cognitive umane. Participanții au crezut că s-ar simți mai alerți și mai energici în prezența mirosului de cafea, comparativ cu un miros de floare sau niciun miros și că expunerea la mirosul de cafea le-ar crește performanțele facultăților mintale.

Rezultatele  obținute, sugerează, faptul că, așteptările cu privire la performanță pot fi explicate prin credința că doar mirosul de cafea face ca oamenii să fie mai alerți și mai energici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s