Smart Tips & Tricks| 7 Sfaturi De Care Să Țineți Cont Atunci Când Schimbați Uleiul Mașinii Dumneavoastră

 

Schimbul de ulei este o operațiune pe care orice conducător auto trebuie să o facă din când în când. Cu toate că este recomandat ca această operațiune să fie efectuată într-un service specializat și autorizat, iată câteva sfaturi, pe care specialiștii le-au pregătit pentru voi, în cazul în decideți să mergeți pe cont propriu sau nu aveți cum să ajungeți la service:

 

Temperatura Optimă

Deși uleiul fierbinte curge ușor, acesta provoacă arsuri serioase. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că știți când este cel mai potrivit moment să faceți un schimb de ulei. Dacă vehiculul a fost condus recent, așteptați 20-30 de minute, înainte de a scurge uleiul. Iar dacă motorul este rece, porniți-l timp de 2 -3 minute; temperatura se va ridica la aproximativ 37 grade Celsius, suficient de cald, încât să curgă ușor, fără să vă ardă. Totuși, este indicat să purtați mânuși atunci când realizați schimbul de ulei.

 

Tava de Scurgere

Dacă nu veți lăsa substanța aceasta să curgă liberă pe podea; aveți nevoie de o tavă de scurgere. Acestea sunt de mai multe tipuri: fără capac, pâlnie cu orificiu de scurgere și semi-deschis cu orificiu de scurgere; iar cea mai bună este una care are pâlnie și care acoperă uleiul complet, așa că șansele ca acesta să se verse sunt mai mici. În cazul în care nu aveți una la îndemână, puteți folosi o pâlnie și o sticlă curată de care sunteți sigur că nu va curge.

Un alt detaliu important este ce facem cu uleiul vechi, iar cel mai bun mod de a scăpa de el este să îl reciclăm. Multe magazine de piese auto și service-uri colectează pentru reciclare ulei de motor și filtre folosite.

 

Cheie Pentru Filtrul De Ulei

Pentru îndepărtarea filtrului de ulei veți avea nevoie de un instrument adecvat. Din fericire, există opțiuni care fac treaba mult mau ușoară. Fie universală sau reglabilă, asigurați-vă că ați găsit cheia potrivită.

 

Igiena

Oriunde alegeți să faceți schimbul de ulei, fie în garaj sau în alt loc, nimeni nu va aprecia petele de ulei care apar în urma lucrării. Dacă anticipați dezordine, atunci puteți așeza o perdea de duș sub mașină pe care o veți arunca pur și simplu după ce ați terminat.

 

Etanșarea Filtrului

Este important să evitați o greșeală pe care tind să o facă novicii în schimbarea uleiului și anume să lase etanșarea filtrului uscată; acest lucru duce la filtre neetanșe, care curg și se pot desprinde de la sine. Pentru a evita acest lucru este îndeajuns să umpleți filtrul până la jumătate cu ulei, apoi să ungeți capacul acestuia înainte să îl instalați.

 

Garnitura

Înainte să turnați ulei în motor trebuie reinstalat stecherul. Dacă are garnitură, asigurați-vă că este prinsă bine și că ați schimbat-o dacă acest lucru este necesar, curățați orice mizerie de pe vârful magnetic și strângeți bine. Pentru a vă asigura că totul este în regulă verificați specificațiile vehiculului dumneavoastră și folosiți o cheie dinamometrică.

 

Turnarea Propriu – zisă

Folosiți o pâlnie și țineți corect sticala. Tendința este de a ține sticla de ulei de motor cu canalul de scurgere în jos, dar acest lucru va face ca uleiul să stropească. Dacă țineți sticla cu canalul de scurgere în sus, uleiul va curge prin partea de jos a canalului iar aerul va intra pe partea de sus, făcând treaba mai ușoară și mai curată. In cazul în care turnați dintr-un bidon, încercați să turnați din lateral, același lucru este indicat și la soluția antigel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s