BEBE| De La Mersul De-A Bușilea La Primii Pași

cute_newborn_baby-wide

Primii pași ai copilului reprezintă un moment unic în viața părinților, dar și începutul unei etape noi, atât pentru părinți, cât și pentru cel mic. Fiecare bebeluș este diferit, astfel că își va dezvolta abilitățile motorii în ritmul propriu, în jurul vârstei de 8 luni. Cu toate acestea, este important să recunoști primele semne că este pregătit să pășească și să fii pregătită pentru noua ,,avenută a bebelului” tău.

Cum Se Pregătește Bebelușul Să Facă Primii Pași?

Fiecare etapă din dezvoltarea copiilor este specială, însă primul an de viață este cu sigurnață spectaculos. Fiecare zi aduce noi surprize părinților, iar bebelușii trec prin transformări impresionante, într-un ritm rapid, de la o lună la alta.

În primele luni, bebelușii dorm, mănâncă și cresc, dezvoltându-și simțurile treptat. Cu fiecare lună în plus, micuții se adaptează la noul mediu, trec la o alimentație diversificată, rostesc primele silabe și cuvinte, experimentează creșterea dințișorilor, învață să meargă și să exploreze spațiul din jurul lor.

Pentru că fiecare om este unic, încă de mic, bebelușii se dezvoltă într-un ritm diferit.

Însă, aceștia trec prin niște  etape similare, pe care părinții este bine să le cunoască. Iată care sunt acestea:

–    Să își țină capul ridicat – în jurul vârstei de două luni, bebelușul va reuși să își ridice capul, iar la 4 luni, acesta își va putea controla poziția capului fără  să fie nevoie de ajutorul părinților;

–    Să meargă  – următoarea etapă o reprezintă o primii pași. Această schimbare are loc după 48 de săptămâni, perioada în care bebelușul merge, în prima fază, de-a bușilea. În cele din urmă, cu ajutor din partea familiei, va reuși să meargă singur;

–    Să vorbească – bebeșușii încep să gângurească până la 26 de săptămâni, după care vor rosti primele silabe. În apropierea vârstei de un an, micuții încep să asocieze persoane sau obiecte cu anumite cuvinte folosite des.

Cum Îl Poți Încuraja Să Meargă?

Pe lângă exercițiile zilnice necesare pentru coordonare, întărirea mușchilor și echilibru, există accesorii și jucări care îl pot încuraja să se desprindă din brațele părinților și să pășească singur. O astfel de alternativă este premergătorul, pentru bebeluși.

Acest accesoriu este sigur și util pentru copiii care învață să meargă. Este ușor de recunoscut, datorită culorilor vii, jucărioarelor atașate și roților care le permit bebelușilor să ajungă acolo unde doresc cu mai multă ușurință. Premergătoarele sunt stabile și nu îi pun în pericol pe copii dacă sunt folosite sub atenta supraveghere a părinților.

După ce descoperă plăcerea mersului și a statului în picioare, bebelușul tău va dori să exerseze la nesfârșit. De aceea, pentru a evita eventualele căzături mai puternice ale micuțului și pentru a te odihni din când în când, babyneeds.ro, îți stă la dispoziției cu o gamă variată de produse destinate bebelușilor.

Astfel, pe lângă vigilență, îți poți proteja copilul cu ajutorul unor accesorii care să îi ofere tot sprijinul de care are nevoie atunci când învață să meargă. În acest fel, primii pași vor rămâne în amintirea tuturor drept o experiența plăcută, plina de emoții și suspans.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s