Fashion & Business | Compania Burberry A Ars Produse În Valoare De Peste 28 De Milioane De Lire Sterline

hp-burberry-business-services-hero-img

Compania britanică Burberry a distrus produse din stocul de anul trecut în caloare de 28, 6 milioane de lire sterline, în încercarea de a-și proteja brandul. În total, în ultimii cinci ani, marfa distrusă, de către Burberry, valorează peste 90 de milioane de lire sterline, potrivit BBC.

Această practică – de distrugere a produselor nevândute – este adoptată de către numeroase mărci, pentru a preveni furtul lor sau vânzarea la prețuri mici.

Compania a precizat că anul trecut a fost nevoită să distrugă o mare cantitate de parfumuri, după ce a semnat un nou contract cu firma americană Coty. Aceasta din urmă a realizat un nou stoc, iar Burberry a trebuit să scape de produse în valoare de 10 milioane de lire sterline.

,,Motivul pentru care fac asta este ca piața să nu fie asaltată de reduceri. Ei nu doresc ca produsele Burberry să ajungă în mâinile oricui le poate vinde la prețuri mai mici și, astfel, să devalorizeze brandul”, a declarat Maria Malone, de la Mancester Metropolitan University.

Activiștii de mediu se arată, de fiecare dată, nemulțumiți de aceste pierderi. ,,In ciuda prețurilor ridicate, Burberry nu arată respect față de propriile produse, de muncă și de resursele naturale care sunt folosite pentru realizarea lor”, a declarat Lu Yen Roloff de la Greenpeace. ,,Cantitatea tot mai mare de stoc arată o supraproducție, iar în loc să încetinească producția, ei incinerează haine și produse în stare perfectă. Este un secret murdar în industria modei. Burberry este doar vârful aisbergului”.

De cealaltă parte Burberry se apără și a transmis că energia generată de arderea acestor produse a fost captată.

În ultimul an financiar, încheiat pe 31 martie, campania britanică a raportat o creștere a profitului cu 5%, până la 431 milioane de lire sterline, cu vânzări de până la 2,7 miliarde de lire sterline.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s