Sfaturi Utile Pentru Buchetele Cu Flori

BRITISH_TULIPS_BQ_WEB_1__90762.1516782819.1280.1280

Oricine primește sau cumpără un buchet de flori își dorește să-l păstreze cât mai mult la fel de proaspăt ca în prima zi.

Un atelier de design floral oferă câteva sfaturi utile pentru ca aranjamentele să țină chiar și două săptămâni. Potrivit specialiștilor, viața florilor din vază este condiționată în primul rând de soiul acestora și de condițiile de păstrare.

O primă recomandare pentru prelungirea vieții florarilor este curățarea recipentului în care vor fi depozitate plantele. Atunci când vaza nu este spălată bine, bacteriile deja existente în ea vor distruge mai repede florile. Totodată, este recomandat ca frunzele să fie deasupra limitei apei din recipient, pentru că ele absorb apa. Mai mult, frunzele veștede trebuie îndepărtate din buchet.

,,Tăiați codițele florilor în unghi de 45 de grade, ca absorbția apei să fie totală. În felul acesta florile pot ,,bea” apă mult mai eficient. Folosiți cuțite ascuțite în locul foarfecelor vechi sau a cuțitelor zimțate, fiindcă acestea din urmă vor zdrobi tulpina”, explică designerii florali.

Un alt sfat este ca apa să fie schimbată zilnic și se poate pune în recipientul de păstrare puțină limonadă, un strop de clor sau conservant pentru flori. Totodată, evitați să lăsați florile direct în bătaia soarelui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s