Medical Journal | Consumul Unei Portocale Pe Zi Scade Cu 60% Riscul De Degenerescență Maculară

146889772

 

Persoanele care consumă în mod regulat portocale, au un risc, semnificativ, mai mic de a dezvolta degenerescență maculară, o afecțiune oftalmologică comună, în rândul persoanelor de vârstă medie din Australia, coform unui studiu recent, efectuat în această țară.

Peste două mii de persoane adulte din Australia, cu vârste de peste 50 de ani, au fost implicate în această cercetare, care a presupus monitorizarea lor pe parcursul unei perioade de 15 ani, potrivit Institutului Pentru Cercetări Medicale Westmead.

In cazul persoanelor care au consumat cel puțin o porție de portocale în fiecare zi a fost constatat un risc cu peste 60% mai redus de a se confrunta cu probleme de vedere 15 ani mai  târziu.

Potrivit concluziilor studiului, beneficiile au fost observate și în cazul celor care au consumat doar o portocală pe săptămână.

Cercetătoarea Bamini Gopinath, profesor asociat la Universitatea din Sydney, a notat că aceste concluzii au indicat, faptul că, flavonoidele  din portocale contribuie la prevenirea  degenerescenței maculare.

 

Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care se găsesc în aproape toate fructele și legumele. Despre aceștia se crede că au beneficii antiinflamatoare importante pentru sistemul imunitar.

Până în prezent nu a fost identificat un tratament care poate ajuta la vindecarea degenerescenței maculare.

Scopurile principale ale cercetării au fost acela de a explora ceea ce se ascunde în spate afecțiunilor oftalmologice, dar și condițiile genetice și de mediu care pot constitui o amenințare la adresa acuității vizuale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s