Wellness| Eliminați Puțin Câte Puțin Stresul

masaje-con-aceites

 

Când sunteți stresată, organismul eliberează un hormon numit cortizol, care determină depunerea grăsimii la nivel abdominal, ceea ce crește riscul de boală cardiacă. De asemenea, inhibă hormonul de creștere  și testosteronul, care oferă protecție împotriva bolii cardiace și a depunerii abdominale a grăsimii. aceste efecte sunt și mai periculoase după menopauză, când nivelurile de estrogen ale femeilor scad.

 

Este posibil să observați că mâncați mai mult atunci când sunteți stresată. Aceasta deoarece alimentele ajută unele persoane să se relaxeze.  Stresul activează sistemul nervos simpatic și vă face să vă simțiți la limită. Aportul alimentar poate activa substanțele antialgice naturale de la nivelul creierului, ajutându-vă să vă simțiți relaxată.

 

Anxietatea vă poate afecta comportamentul și în alte moduri. Stresul provocat de problemele financiare, aspectele legate de relația de cuplu sau chiar numai suprasolicitarea este urmată adesea de o perioadă de depresie.  Oricând sunteți deprimată, ajungeți probabil să mâncați mai mult și să fiți mai puțin motivată să faceți mișcare. Sunteței predispusă, de asemenea, să alegeți alimente pentru consolare, care sunt de obicei mai bogate în lipide.

 

Un studiu efectuat pe 1 300 de persoane a evidențiat că cele cinice și cu un nivel crescut de anxietate prezentau cea mai mare cantitate de grăsime abdominală. Depresia a fost, de asemenea, mai frecventă la femeile cu grăsime abdominală crescută.

 

Ținerea stresului sub control ar trebui să fie o componentă a strategiei dumneavoastră de scădere ponderală.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s