Essential Nutrition | Vești Bune Pentru Iubitorii de Ciocolată

chocolates

 

Cine a spus că o alimentație sănătoasă pentru inimă trebuie să fie și insipidă? Cercetătorii au descoperit că ciocolata conține compuși chimici denumiți antioxidanți, care împiedică moleculele nocive de oxigen să atace colesterolul la nivelul organismului – proces care crește capacitatea acestuia de a adera la peretele arterial.

Ciocolata este atât de eficientă, încât blochează radicalii liberi mai bine decât ceaiule verde, sucul de grapfrut sau coacăzele negre – toate acestea fiind antioxidanți puternici. Ca bonus, compușii activi de ciocolată, denumiți flavonoide, ,,subțiază” sângele și pot reduce riscul de trompi la nivelul arterelor.

Bineînțeles, ciocolata este bogată atât în calorii, cât și în lipide. Deși poate prezenta anumite beneficii pentru femei, cu greu poate fi la fel de nutritivă ca și legumele proaspete, leguminoasele sau alte alimente sănătoase.

Cheia constă în moderație. Pentru o persoană obișnuită având o formă fizică bună, o cească de cacao ocazional sau un baton de ciocolată poate face parte dintr-o dietă sănătoasă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s