Social Media| Twitter A Suspendat 70 De Milioane De Conturi Suspecte În Două Luni

 
Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter a suspedat, în două luni, peste 70 de milioane de conturi suspectat că propagă informații false, în cadrul luptei sale împotriva activităților rău intenționate, a relatat, sâmbătă, publicația Washington Post,

Conform cotidianul american, care citează date confirmate de către compania Twitter, nivelul suspendărilor este, în medie, de peste un milion pe zi și a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, când peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate doar într-o singură săptămână.

Principalele rețele de socializare, în frunte cu Facebook și Twitter, au introdus reguli mai stricte pentru publicitatea politică, după criticile puternice privind ,,laxismul” în fața proliferării de informații false în timpul campaniei electorale din SUA din anul 2016. În numeroase cazuri, mesajele erau postate de conturi automate sau de conturi din Rusia.

In luna mai, Twitter a anunțat introducerea în curând a unor noi reguli, pentru cei care vor anunțuri politice: ei vor trebui să furnizeze docuente autentificate, prin care să poată atesta că se află într-adevăr în SUA. În contextul în care noiembrie vor avea loc alegeri la jumătate de mandat pentru Congres, candidații vor trebui la rândul lor clar identificați ca atare pe contul lor.

,,Twitter se debarasează de conturi false cu o viteză record”, a scris, sâmbătă președintele american pe acesta rețea de socializare pe care o folosește zilnic, întrebându-se dacă cele ale New York Times și Washington Post, două ziare pe care le atacă permanent pentru relatările lor politice, nu se numără printre conturile șterse.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s