City Culture| Bolivia Va Construi Un Muzeu Subacvatic In Lacul Titicaca

Misterele-lacului-Titicaca3

 

Guvernul bolovian va construi un muzeu subacvatic, pe fundul lacului Titicaca, in cadrul unui proiect, estimat la aproximativ 10 milioane de dolari, după descoperirea, recentă, a mii de piese arheologice, în străfundurile acestuia, a anunțat, marți, ministrul culturii.

 

,,Este vorba despre un complex turistic și despre un centru de cercetări arheologicem geologice și biologice, o inițiativă unică în lume”, a afirmat ministrul culturii, Wilma Alanoca, după ce a oferit informații despre structura viitorului muzeu, proiectată de Agenția de Dezvoltare belgiană Enabel, parteneră în cadrul proiectului.

 

Regiunea lacului Titicaca, care se întinde pe o suprafață de 8.562 de kilometri pătrați, între Bolivia și Peru, a fost leagănul mai multor culturi care au prosperat înainte de perioada colonială.

 

Cele mai recente descoperi, făcute anult trecut, au scos la lumină aproape 10.000 de piese arheologice, printre care artefacte din os, ceramică sau metal, precum și oseminte umane și animale sau instrumente folosite la prepararea hranei, datând din epoca civilizațiilor antice pre-tiwanakota, tiwanakota și incașă.

 

În prezent, se poartă negoiceri cu Trezoreria boliviană pentru a asigura finanțarea construcției muzeului, a precizat Wilma Alanoca, adăugând că UNESCO și Belgia vor participa la investiție în limita a două milioane de dolari.

 

Muzeul va fi construit în apropierea orașului San Redo de Tiqiuana, situat la aproximativ 100 de kilometri de capitala administrativă a țării lor, La Paz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s