Glosarul Alimentației Sănătoase|După Multe Rezultate Contradictorii, S-au Aflat Efectele Excesului De Sare Asupra Sănătății

338b48ffddc048afa4237ba1e95391f2

 

 

Se știe că mâncărurile cu multă sare pot contribui la creșterea tensiunii arteriale, dar această asociere liniară se extinde și la un risc crescut de apariție a bolilor cardiovasculare și moarte?

Studii recente au contestat această relație, dar un nou studiu, folosind mai multe măsurători, il confirmă.

,,Sodiul este cunoscut pentru dificultatea cu care este măsurat”, a precizat Nancy Cook, de la Brigham and Women”s Hospital, una dintre autoarele studiului. ,,Sodiul este ascuns – de multe ori, nu știi ce cantitate consumi, ceea ce face dificilă o estimare a consumului obținută în urma chestionarelor cu privire la dietă. Excrețiile de sodiu reprezintă cea mai bună măsurătoare, dar sunt mai multe moduri de a-l obține. În lucrarea noastră, am folosit mai multe feluri de măsurători pentru o imagine mai clară”.

Studiul a inclus aproape 3.000 de participanți cu pre-hipertensiune. Consumul de sodiu poate fi măsurat folosind teste asupra urinii. Totuși, nivelurile de sodiu din urină pot fluctua în timpul unei zile, astfel că nivelul general de sodiu dintr-o anumită zi,are nevoie de mai multe monstre prelevate în 24 de ore. De asemenea, consumul de sodiu se poate schimba de la o zi la alta, ceea ce înseamnă că cea mai bună cale de a obține o imagine completă este de a lua monstre în mai multe zile, relatează portalul Science Daily.

Cu această abordare și folosind mai multe metode statistice, cercetătorii au descoperit că există într-adevăr o legătură între consumul ridicat de sare și creșterea riscului de boli cardiovasculare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s