BUSINESS| Veste Bună Pentru Băutorii De Cafea

1-980x585

 

Producția globală de cafea, din intervalul 2018-2019, este estimată să crească, și să atingă cifra record de 171,2 milioane de saci, cu 11,4 milioane de saci mai mult decât în intervalul 2017-2018, arată datele Departamentului pentru Agricultură din SUA. Astfel că, în viitorul apropiat, cafeaua s-ar putea ieftini.  Creșterea va fi suficientă încât să acopere și creșterea consumului de la nivel mondial, care ar urma să ajungă până la 163, 2 milioane de saci. Unitatea de măsură pentru cafea este un sac de 60 de kilograme. Cu toate că Departamentul pentru Agricultură nu a precizat acest lucru în previziunile sale, creșterea producției s-ar putea traduce și într-o posibilă scădere a prețurilor, mai ales în Europa, care este cel mai mare importator de cafea, relatează agenția de presă Mediafax.

Cea mai mare parte a acestui surplus de producție ar urma să fie acoperit de Brazilia – care este și cel mai mare producător la nivel mondial de cafea. Estimările specialiștilor din industrie arată că producția Brazilia va totaliza 60,2 milioane de saci, cu 9,3 milioane de saci. Surplusul, preponderent din sortimentul Robusta, se datorează creșterii suprafeței cultivate.

De asemenea, și producția Vietnamului, al doilea cel mai mare producător, va crește cu aproximativ 600.000 de saci, ducând totalul la 29.9 milioane de saci. Surplusul, preponderent din sortimentul Robusta, se datorează creșterii suprafeței cultivate. În schimb, producția Mexicului și a restului Americii Centrale (Guatemala, Honduras, Panama, Costa Rica, El Salvador și Nicaragua), se estimează că va rămâne neschimată, potrivit analiștilor la 20,3 milioane de saci. Cu toate acestea, se estimează o scădere a exporturilor din această regiune, cu aproximativ 16.7 milioane de saci. Și, Columbia va înregistra plafonări al producției, la cifra de 14,5 milioane de saci, ducând totalul producție la 12.5 milioane de saci.

Cel mai mare importator de cafea din lume, este UE. Peste 40% din totalul exporturilor de la nivel global, sunt destinate pieții europene, care în 2017-2018 vor atinge 48 de milioane de saci – cu un milion mai mult decât în intervalul 2017-2018. Cele mai mari piețe de importuri ale Uniunii Europene sunt Brazilia, Vietnam, Honduras și Columbia.

Al doilea cel mai mare importator de cafea este SUA. În intervalul 2018-2019 importurile americane vor atinge 27 milioane de saci, cu 2,4 milioane mai mult decât în intervalul 2017-2018. Cele mai mari piețe de importuri ale Statelor Unite sunt Brazilia, Columbia, Vietnam și Hounduras.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s