Science| Ce Se Întâmplă Când Te Căsătorești, Fizic Și Psihic Te Schimbi, Conform Științei

2016-sweetheart-sleeveless-wedding-dresses-organzasatin-luxury-bridal-gowns-beads-wedding-dress-handmade-flowers-cathedral-train-online-wi

 

 

 

Actul de a te căsători te influențează în nenumărate feluri, iar cercetătorii au încercat să descopere exact, ce se schimbă la nivel psihic și fizic, odată ce oamenii își săun unui altora ,,Da!”.

Aparent, bărbații care s-au căsătorit au un risc mai mic de a face anumite boli de inimă, spre deosebire de persoanele singure, divorțate sau văduve. În același timp, persoanele căsătorite sunt mai predispuse să sufere de obezitate. Totuși, aceste lucruri depind de cum merge relația dintre parteneri și stilurile lor de viață.

Conform unui studiu, din anul 2006, publicat în Wiley Online Library, oamenii căsătoriți tind să aibă o stare de sănătate mai bună decât cei singuri. Totuși, un studiu din 2017, arată că beneficiile de sănătate apar abia în cazul cuplurilor în vârstă. În rândul cuplurilor tinere, cercetătorii nu au observat o stare de sănătate îmbunătățită prin comparație cu persoanele necăsătorite.

Un alt studiu din anult 2017, publicat în US National Library of Medicine, a descoperit că persoanele LGBT căsătorite și mai în vârstă au spus că au o calitate a vieții mai bună.

Recent, o cercetare a arătat că în primul an de căsătorie, bărbații aveau tendința de a deveni mai conștiincioși, iar femeile mai puțin nevrotice. Pe de altă parte, bărbații au dat dovadă și de o predispoziție de a deveni mai puțin extrovertiți, iar femeile mai puțin deschise.

Există totuși și dezavantaje. Persoanele căsătorite, în speță bărbații, sunt mai predispuse să devină supraponderale și obeze, potrivit unui studiu publicat în CDE. Mai mult, probabilitatea să facă execiții fizice este mult mai mică după căsătorie subliniază un studiu din 2003.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s