WHEATHER ALERT| Capitala Și Alte 17 Județe Sub Cod Galben De Ploi

IMG_20180628_181641_100

 

Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și zona Carpaților Orientali, se află joi sun Cod galben de ploi. Atenționare emisă de Administrația Națională de Meteorologie .

Atenționarea emisă de Administrația Naționala de Meteorologie vizează 17 județe, respectiv Suceava, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Tulcea, Constanța și municipiul București.

 

Codul galben a fost emis pentru intervalul 28 iunie, ora 03:00 – 28 iunie ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20-30 l/mp și izolat 50-60l/mp. De asemena, specialiștii din cadru ANM, precizează faptul că, va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, 30 iunie, temporar însemnat cantitativ.

De altfel, până vineri, 29 iunie, la ora 10:00, a fost emisă o informare meteorologică de  ploi moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică. Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de munte, precum și în sudul, estul și local în centrul țării cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izola 30-40l/mp. Vor fi, mai ales, adverse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențional și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s