MEDICAL JOURNAL| Statele Unite Autorizează Primul Medicament Pe Bază De Canabis Pentru Tratamentul Epilepsiei

stock-cannabis-01-adobe

 

Un tratamentu pentru epilepsie produs de către compania farmaceutică GW Pharmaceuticals Plc a fost autorizat de Agenția Americană Guvernamentală Americană Food and Drug Administration (FDA), devenind primul medicament pe bază de canabis, care a obținut aprobare în Statele Unite, informează Reuters.

Aprobarea va permite folosirea medicamentului în tratamentul pacienților, cu vârste de peste doi ani, diagnosticați cu sindromul Dravet sau sindromul Lennox-Gastaut, forme rare de epilepsie la copii, rezistente la tratament.

Medicamentul Epidiolex este derivat din canabidiol (CBD), una dintre sutele de molecule din planta de marijuana și conține mai puțin de 0.1% tetrahidrocanabinol (THC), componentul psihoactiv responsabil pentru senzația de euforie. Deși, THC poate provoca paranoia, anxietate și halucinații, CBD are efecte opuse și a fost menționată de oamenii de știința ca tratament potențial pentru probleme din domeniul sănătății minte.

,,Această autorizare este o reamintire, a faptului că progresul programelor de dezvoltare care evoluează în mod corect componentele active conținute de marijuana poate conduce la descoperirea unor tratamente importante” a declarat Scott Gottlieb, mebru EDA.

Comercializarea Epidiolex va putea avea loc însă după ce Departamentul de Combatere a Drogurilor (DEA) – potrivit căruia marijuana este clasificată, alături de heroină, în categoria substanțelor periculoase, fără proprietăți medicale – va reevalua și reclasifica substanța, în categoria celor cu proprietăți medicale.

In urma autorizației obținute, luni, Epidiolex, va deveni primul medicament pe bază de canabis, procurat cu rețetă, aprobat în Statele Unite. În trecut, însă, au mai fost autorizate medicamente care conțineau o versiune sintetică a moleculelor derivate din marijuana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s