THE ART OF HOUSE|Iluminatul Ambiental Și Importanța Lui Pentru O Locuință De Vis

living-room-color-ideas-lighting-for-a-small-living-room-indoor-lighting-ideas-room-ceiling-lights-living-room-led-lighting-design-936x582

Ți-ai dorit, dintotdeauna, o casă așa cum vezi în revistele de design interior? Trebuie să afli că poți obține un astfel de efect, fără să cheltui o sumă de bani foarte mare, prin intermediul iluminatului ambiental!

Acesta este cel care poate crea o atmosferă deosebită în locuința ta, așa că este bine să îi acorzi o atenție specială. Foarte multe persoane iau în calcul doar sursa de iluminat principală, care, în general, doar rol practic. Însă, corpurile de iluminat, felul acestora în care sunt amplansate pot schimba întregul aspect al unei încăperi. Așadar, dacă îți dorești mai mult decât un decor obișnuit, trebuie să iei în considerare iluminatul ambiental!

Descoperă Avantajele Iluminatului Secundar Și Cum Să Îl Folosești Pentru A Profita La Maximum De Funcțiile Sale

În primul rând, dacă apelezi la corpuri de iluminat secundar, precum lămpli ori sporturi, vei direcționa cantitatea de lumină potrivită, exact în locurile în care ai cea mai mare nevoie. Câteva becuri led instalate în jurul oglinzii din baie sau în locul în care te machiezi fac minuni! Și în bucătărie poți monta pendule, dacă ai corpuri de mobilă de tip insulă ori deasupra mesei, pentru un efect deosebit.

În al doilea rând, te poți folosi de o sursă de lumină pentru a pune în valoare obiectele decorative ori pentru a inveseli atmosfera. De exemplu, utilizând o bandă cu led de la Electric 14 bine plasată, poți atrage atenția asupra unei anumite zone din camera, asupra unui tablou sau a unor plante inedite. În plus, pentru momentele în care îți dorești o atmosferă mai intimă, este îndeajuns să lași aprinsă o astfel de bandă sau o veioză. Este potrivită pentru living, bucătărie, holuri, dar și pentru exterior.

Un alt avantaj este legat de economia pe care o vei face la factura de electricitate, pentră  că, în mod evident, aceste surse de lumină secundare consumă mai puțin curent electric decât cele principale. Astfel, în cazuri în care nu ai neapărată nevoie de lumină foarte puternică, poți să utilizezi doar aplicele ori veiozele pe care le ai.

Dormitorul este o încăpere în care nu este necesară o sursă de lumină artificială foarte puternică. Acesta este locul în care trebuie să te relaxezi și să te odihnești, iar din acest motiv, este indicat să folosești obiecte care îți oferă o atmosferă linistită și caldă.

Un alt beneficiu este reprezentat de libertatea de a seta intensitatea luminii în funcție de activitățile desfășurate. De exemplu, poți alterna de la cea mai puternică, potrivită când ai ceva de făcut, la cea medie, perfectă pentru citit, până la cea mai puțin intensă, pentru urmărirea unui film.

Nu in ultimul rând, iluminatul de orientare trebuie avut în vedere, iar aceasta face parte din sursele secundare. În timpul nopții, vei avea nevoie pe holuri sau pe scări de o cantitate redusă de lumină, care să le permită ochilor să se obișnuiască rapid cu diferența și care să te îndrume pe tine înspre o altă încăpere.

Trebuie să reții că, felul în care lumina se așează, dar se și propagă din pereți ori din obiectele de mobilier creează diferite efecte. De aceea, poți apela la sfatul unui specialist pentru a lua cele mai bune decizii legate de amplasarea corpurilor de iluminat ambiental.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s