OMORFFI SPORT| UEFA Autorizează Vânzarea Alcoolului pe Stadioane Din Sezonul Viitor

1200px-Stadionul_National_-_National_Arena_3

Comitetul executiv al UEFA a decis să autorizeze vânzarea alcoolului în incinta stadioanelor, din sezonul viitor, în Liga Campionilor și Europa League, ,,fără să impună această vânzare și această distribuție”, hotărârea fiind primită favorabil de mai multe asociații ale suporterilor.

Această schimbare a regulamentului forului fotbalistic european, decisă la sfâritul lui mai, la ultimul comitet executiv al instanței continentale la Kiev, și confirmată, marti, pentru AFP, de UEFA, este valabilă pentru competițiile organizate de ea, ,,respectând legislația locală și cea națională”.

Autorizația se referă la interiorul stadioanelor și la imediata lor vecinătate.

,,Organizatorul meciului trebuie, la definirea politicii de vânzare și de distribuție, înaintea fiecărui meci, să țină cont cum se cuvine de profilul suporterilor care vor asista la meci și de riscurile asociate”, a explicat instanța, potrivit căreia poate fi decisă  ,,o interdicție sau o limitare a vânzării și a distribuției alcoolului”, în funcție de context.

Ronan Evain, responsabilul Football Supporter Europe (FSE), o rețea ce reunește suporteri din peste 40 de țări, a salutat această decizie, într-un comunicat, publicat, marți: ,,Fanii fotbalului s-au simțit multă vreme nedreptățiți în comparație cu fanii altor sporturi, mai ales ai rugby-ului. Nu sportul urmărit determină comportamentul bun sau rău al unui suporter”.

,,Suporterii au resimțit, întotdeauna, această politică drept una paternalistă, în condițiile în condițiile în care niciun element doveditor nu a sugerat că interzicerea alcoolului pe stadioane ar putea avea cea mai mică influență asupra prevenirii sau a reducerii tulburărilor legate de fotbal”, se mai precizează în comunicat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s