Medical Journal| Modul În Care Cafeaua Influențează Munca În Echipă

 

 

150814115053-15-coffee-health-super-169

 

Universitatea din Ohio și Universitatea din California, au constatat că utilizarea cofeinei crește concentrația și performanțele celor care lucrează în echipă. Studiul a fost realizat cu participarea a 72 de studenți, care nu au știut despre scopurile experimentului și au crezut ca urmare să deguste împreună, o nouă marcă de cafea și să aleagă un subiect de discuție în grup.

Cerințele pentru selectarea participanților au înclus un consum moderat de cafea – până la patru cești pe zi și lipsa alergiilor. Voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. Cei din primul grup au primit băuturi cu un conținut de 270 de miligrame de cofeină, înainte de a discuta subiectele alese, iar cei din al doilea grup de control după discuție.

După ce participanții din ambele grupuri au consumat cafea, au fost rugați să se gândească timp de 15 minute la subiectul privind mișcarea internațională de protest ,,Occupy” și să formuleze recomandări pentru includerea acestora pe lista de subiecte de dezbatere în grup. De asemenea, voluntarilor li s-a cerut să evalueze nivelul de interes manifestat de ei însiși și de alți participanți față de subiect. S-a demonstrat că utilizarea cafelei înainte de îndeplinirea sarcinilor a îmbunătățit de 14 ori capacitatea de lucru a echipei în comparație cu grupul de control.

Participanții din primul grup au mărturisit, de asemenea, o concentrare crescută. Un alt experiment cu participarea a 62 de studenți care au consumat cafea decofenizată a avut rezultate similare. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Psychopharmacology.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s