TRAVEL ESSENTIALS| Ofertele Last Minute Sunt In Topul Vacanțelor Reduse Preferate De Români

6868

Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din țara noastră, a realizat, recent, un studiu, cu privire la opțiunile de ,,vacanțe reduse” ale turiștilor români.

Conform datelor, aproximativ 20% dintre turiștii care doresc să își petreacă sejurul într-o stațiune de literoal din străinătate își aleg pachetul turistic cu doar câteva zile înainte de plecare.

Ofertele last minute sunt preferate de persoanele careu au un program flexibil și au posibilitatea să își planifice sejurul în orice moment, fără nici un tip de constrângere. În general, seniorii și studenții se numără printre persoanele amatoare de acest tip de vacanțe reduse.

,,Principalul avantaj al vacanțelor prinse pe ultima sută de metri este legat de preț, care poate fi mai mic cu până la 45% , decât în momentul afișării ofertei inițiale. De multe ori, prețul poate rivaliza cu o ofertă ,,early booking”, doar că în ceea ce privește oferta ,,last minute” turistul trebuie să accepte condițiile de transport și cazare oferite în acel moment de agenție. Persoanele care vânează, astfel de oferte, trebuie să aibă în vedere și faptul că, acestea sunt în număr limitat, iar principiul care se aplică este”, a declarat Raluca Hatmanu, director de comunicare la compania Christian Tour.

Când Este Cel Mai Potrivit Moment Pentru A Rezerva O Vacanță?

Părerile în legătură cu acest subiect sunt împărțite.  Există persoane care vânează vacanțele reduse cu doar câteva zile înainte de data de plecare stabilită, pe când alții preferă să înceapă căuturile cu aproximativ 4 săptămâni înainte. Alegerea perioadei ține foarte mult de preferințele grupului. Vacanțele individuale sau în cuplu sunt mult mai flexibile decât cele alături de copii sau de prieteni.

Când găsești cele mai bune oferte de vacanțe?

Ofertele last minute sunt în număr limitat, iar cererea este foarte mare în perioada verii. Indicat ar fi să rezervi ofera dorită pe loc și să nu mai aștepți câteva zile sau poate chiar  săptămâni în speranța că prețul va mai scădea.

Cum Să Rezervați Vacanțele Reduse?

Cea mai bună modalitate de a rezerva o ofertă last minute este online. In această perioadă, cele mai multe oferte de vacanțe reduse sunt disponibile pentru stațiunile de litoral din Grecia. De exemplu, o vacanță pe Insula Corfu, care include zbor charter cu plecare din București, pe data de 3 iulie și cazare 7 nopți cu demipensiune la un hotel de trei stele costa 349 de euro de persoană, preț cu 25% mai mic decât tariful inițial. Pe insula Creta, în zona Heraklion, o persoană poate plăti 399 de euro, cu 20% mai puțin , pentru un pachet all inclusive într-un hotel de trei stele și transport cu charter avion. În ceea ce privește pachetele pentru insula Lefkada, turiștii pot beneficia de vacanțe reduse cu până la 45%; astfel, un pachet care include zbor charter din București și 7 nopți de cazare la un studio costă 219 euro de persoană. Către Santorini ori Rhodos turiștii pot zbura fără să plătească taxele de aeroport, cu zbor charter rezervat prin agenția de turism Christian Tour.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s