MEDICAL JOURNAL|Pericolul Din Piscinele Publice

JadeMountain-SaintLucia74

Cel puțin 35 de persoane au fost expuși unui nor de gaz de clor, în San Jose, California, cu simptome ce au inclus dificultăți de respirație și vărsături. De asemenea, unele persoane au ajuns la spital în urma iritării grave a căilor respiratorii.

Ce Este Un Nor De Clor Și Cum S-A Format Acesta?

În aproape orice situație, clorul adăugat în piscine și chiar și în apa potabilă, pentru a omorî bacteriile, nu prezintă riscuri pentru om. Însă, în starea sa gazoasă, clorul este foarte nociv, fiind folosit ca armă chimică, în Primul Război Mondial, relatează portalul Live Science.

Clorul este adăugat în piscine în formă de pudră sau lichidă și doar prin șine, nu poate forma nori de gaz, decât într-o cantitate foarte mare, conform precizărilor făcute de către Diane Calello, director medical, la New Jersey Poison Control Center, din cadrul Rutgers New Jersey Medical School. In cazul San Jose, se pare că s-a turnat un compus chimic, într-o zonă greșită, din camera de pompare, ceea ce a rezultat într-un amestec de concentrație mare de acid clorhidric și clor în piscină. Oficialii au descoperit că nivelul de clor era de 15 mai ridicat decât limita permisă de legislație. Deși, o astfel de situație este mai puțin gravă, decât inhalarea substanțelor unei arme chimice, rănile provocate pot face ca persoanele să fie internate câteva zile în spital.

Pentru că suntem în plin sezon estival, este perioada concediilor, acordați o mare atenție piscinelor, mai ales dacă mergeți cu cei mici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s