Business|Până În Iulie 2019, Toate Mașinile Electrice Trebuie Să Emită Sunete, Cel Puțin În Uniunea Europeană

nuSiQrAZvJlnudp-800x450-noPad

 

Mașinile obișnuite fac zgomot, unul atât de universal, încât este ușor de identificat de către oricine, oriunde în lume. Datorită acestui zgomot, pieteonii și bicicliștii au informații din mediul înconjurător și știu când se apropie o mașină. În schimb, mașinile electrice sunt silențioase, ceea ce le face aproape imposibil de detectat cu ajutorul auzului.

Însă, problema este una majoră, potrivit statisticilor. Spre exemplu, un japonez orb și câinele sau au fost loviți de o mașină electrică, ce dădea cu spatele, conform publicației The Guardian.

Conform Guide Dogs for the Blind Association, există un riscu cu 40 procente mai mare, de a fi lovit de o mașină electrică, decât de una tradițională. De asemenea, conform unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea California, Riverside, pentru a auzi mai bine venirea unei mașini electrice este necesară o distanță cu 74 procente mai mică decât distanța în cazul unei mașini pe combustibil fosil.

De aceea, Uniunea Europeană dorește ca, până în iulie 2019, toate mașinile electrice existente să emită un sunet, chiar și atunci când merg cu viteze reduse. Intervine, însă altă problemă, potrivit specialiștilor din industria auto, întrucât sunetul ar trebui să fie universal. Este imposibil de ținut minte o varietate de sunete, în funcție de modelul și marca mașinii care să fie diferențiate de sunete ambiante. Acest lucru se aplică mai ales în cazul persoanelor oarbe. Se ridică și o altă întrebare: cum vor reuși, prin noile sunete, să reducă poluarea fonică?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s