Look|Obține Rezultate Profesionale La Tine Acasă: O Trusă De Păr Merită Investiția

Te întrebi pe ce anume merită să dai banii și unde trebuie să economisești în ceea ce privește  ustensilele tale de păr? Iată care sunt lucrurile de care ai nevoie și cele de care nu ai.

DISPOZITIVE PE BAZĂ DE CĂLDURĂ

În general, dacă dai un ban în plus pe aceste dispozitive, rezultatul va merita, fiindcă vei reduce deteriorarea produsă de căldură și vei avea un păr mai sănătos, care va arăta impecabil. Ustensilele de mai bună calitate îți vor permite și să economisești timp, deoarece funcționează mai eficient.

USCĂTORUL DE PĂR

O investiție ce merită făcută este un föhn ultramodern, care poate reduce chiar la jumătate timpul de uscare, scutindu-ți părul de căldura în exces (și brațul, de efortul de a-l ridica atâta!). Deși nu ai nevoie de unul foarte scump, profesionist, nici vechiturile nu sunt o variantă. Caută ceva între aceste extreme sau chiar ceva mai bun, care să încorporeze avantajle noi tehnologii, cu o putere de aer cald de 1800 wați ori chiar mai mult. Ai grijă să fie dotat cu un concentrator de aer separat, care să-ți permită să îndrepți aerul cald spre o anumită porțiune. Uscătoarele ale căror grile au înveliș de turmalină distribuie căldura uniform, fără a deteriora cuticula și a-ți zbârli părul.

ONDULATORUL

Majoritatea hair styliștilor au câteva ondulatoare de mărimi diferite, dar dacă nu îți permiți unul cu tub mare (cu diametru de cinci centimetri) pentru bucle mai larși și un altul cu diametri mai mic (un centimetru) pentru bucle mai strânse, optează pentru cel cu tubul mare – buclele pe care le creează sunt cele mai avantajoase,  iar dacă ți-l cobori pe toată lungimea părului, înainte de a-l ondula, pentru a netezi cuticula, poate fi folosit și ca placă de întins.

PLACA DE ÎNTINS PĂRUL

Eu sunt dependentă de a mea. Când nu am decât puțin timp la dispoziție și am nevoie urgent de un look elegant, placa de întins părul e cea la care apelez. Pozi învăța chiar și să-ți ondulezi cu ușurință părul cu ea. Alege una cu plăci ceramice, pentru a putea  distribui căldura uniform; acestea se înfierbântă foarte tare, într-un timp foarte scurt, dar nu îți vor arde părul.

PERIILE DE PĂR

Ai un sertar plin de perii? Aruncă-le! Aceste sunt singurele trei perii de care vei avea nevoie vreodată.

Peria Plată

Este o perie de păr plată pe care se bazează toți hair styliștii pentru a descâlci și a coafa părul, uscat cu föhnul în proporție de 75%, înainte de a-l aranja cu peria rotundă de dimensiune medie. Poate avea o combinație de peri naturali și din nailon, dar ferește-te de periile din metal, fiindcă tind să îți rupă părul.

Peria Rotundă

Este cea mai importantă ustensilă pentru a obține un rezultat fantastic atunci când îți usuci părul cu föhnul. Hair styliștii au, de regulă, mai multe perii, de mărimi diferite, dar după cum mi-a spus hairstilistul Adir Abergel: ,,Sincer, eu nu o folosesc decât pe cea de mărime  medie (cu un diametru de șase centimetri), cu peri naturali din păr de mistreț. De multe ori poți găsi mărci profesionale online sau în magazinele specializate în comercializarea produselor de înfrumusețare pentru saloane; adesea, acestea sunt mai puțin scumpe decât periile de marcă din magazinașele de fițe.

Peria Mason Pearson

Unii profesioniști susțin că ai nevoie de peria originală, dar alții spun că ceea ce face această perie să fie specială nu e neapărat marca, ci combinația de peri naturali cu peri de nailon, dispuși foarte aproape unii de alții. Folosește acest gen de perie pentru a-ți netezi și a-ți aranja părul la sfârșitul unei sesiuni de aranjat cu föhnul și pe tot parcursul zilei.

PIEPTENII CU DINȚI RARI ȘI DEȘI

Folosește un pieptene cu dini deși pentru a-ți face cărarea și pentru a-ți tapa părul. Apropo, secretul pentru a-ți tapa părul fără să produci un dezastru încâlcit sau lipicios e să selectezi o secțiune de păr lată doar cât jumătate din lățimea pieptenului. Ridică secțiunea respectivă în aer, apoi, începând de la circa cinci centimetri de la rădăcină. Eu folosesc unul dintre noii piepteni cu dinții rari ce are ulei de argan injectat în plastic, pentru a aranja și revitaliza o cafură ondulată sau naturală fără a desface onduleurile – adăugând, în același timp, și strălucire (nu mai e nevoie de un alt produs pentru finisare).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s