Weather Alert| Cod Galben De Ploi Și Furtuni În 31 De Județe, Pe Parcursul Zilei De Vineri

LP610_4_WHITE_087

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare ,,Cod Galben de Ploi și Furtuni”, valabilă în 31 de județe, pe durata zilei de vineri, precum și o informare privind ,,perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată” în restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, oe 22 iunie, între orele 6:00-23:00, vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină, la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20-25l/mp și pe arii restrânse 40-50l/mp.

De asemenea, ANM precizează că fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie, local, în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului, precum și pe arii mai restrânse în rest.

Pe de altă parte, în intervalul  22 iunie, ora 16:00 – 23 iunie, ora 10:00, va fi în vigoare o informare meteo, conform căreia în Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care, local instabilitatea astmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 25-35 l/mp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s