Beauty Dilemmes|De La Manichiura Clasică La Cea Cu Ojă Semipermanentă – Află Totul Aici

5a2ec947dd8b623b3799af7968b4df67-1-600x600

Manichiura este cartea de vizită a oricărei femei, fiind un ritual de înfrumusețare care își are originile în urmă cu aproximativ 5000 de ani.

Desigur, tehnologia a evoluat enorm, iar produsele cosmetice țin pasul cu societatea de astăzi.

Manichiura cu ojă semipermanentă a fost inventată pentru femeia modernă, mereu contra-cronometru, dar preocupată de îngrijirea și înfrumusețarea unghiilor sale. Se aseamănă cu oja clasică, însă o textură mult mai rezistentă și își păstrează proprietățile indiferent de modul în care îți folosești mâinile. În plus, manichiura semipermanentă se potrivește oricărui tip de unghie, indiferent de forma ei (pătrate, ovale, migdală, rotunde) sau mărime și nu afectează sănătatea acestora.

Desigur, rezistența manichiurii cu ojă semipermanentă este influențată de numeroși factori. Printre aceștia, s-ar număra calitatea produselor cosmetice folosite, acuratețea cu care fiecare pas în parte este respectat, dar și atenția pe care o acorzi unghiilor tale.

Astfel, un kit cu ojă semipermanentă te poate ajuta ca manichiura ta să reziste chiar și 4 săptămâni sau până când reușești să o refaci.

Cum se aplică oja semipermanentă?

–    La fel ca în cazul manichiurii obișnuite, ojă semipermanentă se aplică după ce au fost îndepărtate cuticulele, iar suprafața unghiilor a fost netezită și degresată cu o soluție specială

–    Urmează o bază incoloră, cu rol protector și de întărire a unghiilor, care favorizează aderență perfectă a ojei semipermanente.

–    La final se aplică un loc protector, al cărui rol este de a menține intensitatea și strălucirea culorii. Durata în care se realizează manichiura semipermanentă nu depășește 45 de minute.

Care sunt avantajele ojei semipermanente?

Conform specialiștilor din domeniul cosmetic, manichiura semipermanentă prezintă mai multe avantaje față de cea cu gel, atât din punct de vedere estetic, cât și în privința sănătății unghiilor.

–    Manichiura semipermanentă se pretează oricărui tip de unghie, indiferent de mărime sau formă, datorită faptului că poate fi realizată cu orice culoare și nu necesită îngroșarea unghiilor cu gel

–    Oja semipermanentă își păstrează intensitatea și rămâne intactă aproximativ 2-3 săptămâni , chiar dacă gătești, speli vase sau faci curățenie. Nu-i așa că este grozav să stai fără stresul că ți-ar putea sări oja de pe unghii chiar în timp ce te pregătești pentru o întâlnire importantă?

–    Acest tip de ojă nu afectează sănătatea unghiilor, dimpotrivă, ste recomandat femeilor care au unghii casante sau exfoliante, deoarece le protejează și le întărește. De asemenea, baza pentru unghii îmbunătățită cu vitamina A este hrănitoare și contribuie la fortifierea acestora.

–    Datorită faptului că întărește unghiile și are o textură puțin mai rigidă, oja  semipermanentă te poate ajuta să scapi de obiceiul nesănătos de a-ți roade unghiile.

–    Manichiura semipermanentă este o alegere excelentă pentru persoanele cu prea puțin timp liber sau care vor să aibă o manechiură impecabilă fără a cheltui prea mulți bani, deoarece întregul proces nu depășește mai mult de 45 de minute, iar prețul se situează între 60 și 100 de lei (acesta depinde de salonul pentru care optezi). În funcție de ritmul de creștere al unghiilor, manichiura semipermanentă se poate reface chiar și la un interval de trei săptămâni.

–    Dacă te-ai plictisit de culoarea pentru care ai optat, poți să aplici peste oja semipermanentă un strat de ojă obișnuită. O poți șterge oricând dorești iar stratul inițial, aplicat în salon, nu va fi afectat în niciun fel.

–    Spre deosebire de manichiura cu gel, îndepărtarea ojei permanente nu cauzează subțierea unghiilor, nici exfolierea acestora.

Având atât de multe avantaje, oja semipermanentă a reușit să-și facă loc mult mai ușor printre serviciile de manichiură. Așa că nu-ți rămâne decât să întrebi cel mai apropiat salon dacp au ojă semipermanentă și să încerci procedura, care reprezintă soluția multor probleme de această natură.

Per ansamblu, manichiura semipermanentă pare să fie o opțiune demnă de luat în seamă de către femeile ocupate, care trebuie să arate bine în orice situație. Pentru a evita cazurile în care culoarea ojei este în discordanță totală cu stilul vestimentară mizează pe culori neutre sau clasice, precum: negru, nude, roșu, ciocolatiu sau gri închis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s