OMORFFI SPORT|Academia Rapid Se Va Numi FC Rapid După Ce A Cumpărat La Licitație Mărcile Clubului Aflat În Familiment

fani-rapid-bucuresti-465x390

 

 

Clubul de fotbal Academia Rapid, care urmează să dispute barajul de promovare în Liga a III-a, se va numi, din noul sezon, ,,FC Rapid”, după ce, luni, a cumpărat la licitație cu 406,800 de euro plus TVA mprcile, culorile și trofeele clubului aflat în faliment, a declarat, licidatorul judiciar al SC FC Rapid SA, Mihai Florea.

 

Academia Rapid a achiziționat mărcile prin FC R București SA,  societate care administrează echipa la care evoluează Daniel Niculae, Daniel Pancu și Vasile Maftei.

 

,,FC R București SA” a fost singurul participant la licitația de azi, administratorul Adrian Olariu, a fost prezent. Și a cumpărat cu 406.800 de euro plus TVA toate mărcile și trofeele pe care le deținerea FC Rapid SA. Câștigătorul licitației a achitat deja 10% din sumă, restul de bani urmând să fie virați ulterior. Eu am spus de la început că 400.000 de euro e prețul corect pentru că asta fusese stabilit de evaluator. Până la urmă haina de pe tine nu e cât crezi tu că face, ci cât iei pe ea. Iar, faptul că, am avut un singur ofertant la licitație arată că asta este interesul pentru fotbalul românesc în momentul de față. Probabil dacă licitația era acum 10-15 ani, brandul și trofeele se vindeau cu peste 5 milioane de euro, dar acum ăsta e prețul”, a explicat Florea.

 

,,Din momentul achiziției, adică de azi, Academia Rapid, prin societatea care o administrează SC FC R București SA, are toate drepturile privind marca, brandul, culorile și sigla clubului FC Rapid, fostul noul FC Rapid în același timp. Legat de palmares, acesta a apariținut FC Rapid SA. Oricum, trebuie să se știe că acesta nu ți-l poate da nimeni. Nu există nicio instituție, nici FIFA, UEFA sau FRF nu poate emite o hârtie oficială prin care să spună că palmaresul e al unuia sau altuia. Palmaresul e ce ai făcut tu în viață, cu ce te lauzi, atât. Eu le-am urat celor care sunt acum FC Rapid mult succes și să câștige cât mai repede Liga Campionilor”, a precizat Mihai Florea.

Acesta a adăugat că banii pentru achiziționarea mărcii nu sunt bani pubici. ,,Știu, toată lumea spune că Academia e susținută de Primăria Sectorului1, dar nu e așa. Nu au dat niciun ban echipei. Și nici banii ăștia, 400.000 de euro, nu sunt bani publici. Am extrasul de cont, pot să demonstrez asta. Niciun euro nu vine de la Primărie, că nu are cum. Primarul an înțeles că nu are nici măcar majoritatea în Consiliul Local, așa că nu poate investi într-o societate privată. Poate să îi ajute cu baza sportivî de la Pro Rapid”, a mai declarat Florea.

 

Academia Rapid a câștigat ediția 2017-2018 a Ligii a IV-a, pe București, și va disputa barajul pentru promovarea în Liga a III-a cu AFC Singureni, câștigătoarea Ligii a IV-a din Județul Giurgiu, în 16 și 23 iunie.

 

Mărcile, culorile și trofeele FC Rapid s-au vândut abia la a 19-a licitație.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s