Delfinii Utilizează ,,Nume” Individuale Pentru A Se Adresa Semenilor

cute-baby-dolphins-swimming-wallpaper-2 

 

 

Exemplarele masculine de delfin cu bot gros au ,,nume individuale” și sunt singurele ființe,  în afara omului, care utilizează sunete specifice pentru a se adresa semenilor, conform unui studiu realizat în Australia, citat vineri, de către Agenția DPA.

 

Delfinii cu bot gros de sex masculin folosesc ,,nume” – sau indicative de apel individuale, alcătuite din sunete precum chițăituri sau fluierături – pentru a-și recunoaște prietenii sau rivalii din rețeaua lor socială, a concluzionat cercetătoarea Stephanie King, de la Universitatea Australia de Vest, în urma unui studiu efectuat pe o populație de delfini din golful Shark Bay, aflat la  831 kilometri nord de orașul Perth.

King a explicat faptul că perechile și grupurile mici de delfini neînrudiți emit aceste sunete pentru a colabora în echipă, în încercarea de a ghida femelele singure, către anumite oportunități de împerechere, dar și pentru a fura femelele din grupurile rivale de masculi.

,,Acești delfini nu vin pe lume cu un fluierat specific. În schimb, fiecare delfin dezvoltă un astfel de fluierat specific, în primele luni de viașă, (sunet) care este diferit,din punct de vedere structural de cele ale semenilor lor”, a declarat King, într-un articol, publicat vineri, pe site-ul The Conversation.

,,Aceste fluierături specifice sunt într-un fel comparabile cu numele oamenilor. Delfinii le utilizează pentru a se prezenta și chiar îi copiază pe alții ca modalitate de adresare unor anumiți indivizi. Acest lucru le  permite delfinilor de sex masculin să își recunoască prietenii și rivalii din rețeaua lor socială. S-a demonstrat, de asemenea, că delfinii cu bot gros își amintesc fluierăturile specifice ale alor indivizi chiar și după 20 de ani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s