Medical Journal| Premiera Medicală Pe Care O Aștepta Toată Lumea: Medicii Au Reușit Să Trateze Cancerul De Sân În Stare Avansată

cancer-la-san89

 

O femeie cu cancer de sân, în formă avansată a fost vindecată complet, de o terapie nouă, prin care medicii au sporit puterea sistemului imunitar, pentru ca acesta să lupte cu tumorile, potrivit publicației The Guardian, ediția on-line.

Este prima dată, în istorie, când un pacient în stadiu avansat, a fost tratat cu succes, printr-o formă de imunoterapie, care utilizează propiile imunitare ale pacientului, pentru a gâsi și distruge celulele canceroase, care s-au format în corp.

Judy Perkins, inginer din Florida, avea 49 de ani, când a fost selectată pentru noua terapie radicală, după o serie de runde de chimioterapie, care nu au dat rezultate, în încercarea de a opri tumoarea din a se răspândi, dinspre sânul drept către ficat și alte organe. La acel moment, medicii îi dădeau trei ani de trăit.

Medicii care au tratat-o la Institutul Național de Cancer, din Maryland, Statele Unite, susțin că, răspunsul pacientei la tratament a fost ,,remarcabil”: terapia a distrus celulele canceroase încât ea este sănătoasă de doi ani.

,,Condiția mea s-a deteriorat foarte mult înspre sfârșit, iar tumoarea îmi apasă pe un nerv, ceea ce înseamnă că îmi petreceam timpul încercând să nu mă mișc deloc pentru a nu simți dureri. Renunțasem la luptă”, spune Perkins. ,,După ce tratamentul mi-a dizolvat cea mai mare parte din tumoare am fost capabilă să mă duc la o drumeție de 60 de kilometri”.

Laszlo Radvanyi, Director Științific, în cadrul Institutului de Cercetare pentru Cancer, din Ontario, care nu a fost implicat în tratamentul pacientei, spune că ,,este un răspuns fără precedent la tratament, într-o formă atât de avansată de cancer de sân”.

Succesul dă speranțe milioanelor de oameni din lumea întreagă, care suferă de cancer de sân și de alte forme, precum cancer de ovare și cancer de prostată, care se tratează foarte greu sau deloc.

De asemenea, cercetătorii plănuiesc acum teste clinice, la scară largă, pentru a analiza cât de eficient ar fi tratamentul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s