Life| Povestea Păpușilor ,,Reborn”, Un Trend Ce A Luat Amploare Pe Piața Din România În Ultimii 2 Ani

2

Fenomenul păpușilor ,,Reborn”, ce a luat amploare în Statele Unite ale Americii, în anul 2002, a ajuns de puțini ani și pe piața din România. Dacă, la început a creat controverse, cu trecerea timpului, românii au ajuns să vadă utilitatea acestor păpuși, care imită perfect, din cap până în picioare un bebeluș, iar curiozitatea și creativitatea unor artiști au transformat acest fenomen, într-o întreagă istorie. Le întâlnim, din ce în ce mai des, iar denumirea lor este ,,reborn baby dolls” sau ,,Lifelike dolls”.

 Sunt ,,adoptate”, din ce în ce mai des, de familiile moderne, pentru a-și antrena aptitudinile de părinți, de mămicile fără copii sau de fetele mici cu dorință de joacă.

Fenomenul păpușilor reale a pornit, inițial, de la cerințele unor mame, afectate de la pierderea unui copil și din dorința lor de a avea un înlocuitor identic, însă, în scurt timp, utilitatea lor s-a extins și a creat multiple beneficii, pentru persoane diferite. Datorită aspectului lor real, specialișii au făcut cunoscută utilitatea lor și în cazul persoanelor bolnave de Alzheimer, a persoanelor depresive sau anxioase și al mamelor ce nu pot face copii. Psihologii susțin că este normală atitudinea pozitivă a oamenilor față de păpușile ,,Reborn”, și o văd ca pe o experiență plăcută, prin care persoana ține în brațe și îmbrățișează o păpușă ce redă o senzație realistă.

În ziua de astăzi, utilitatea păpușilor ,,Reborn”, a trezit interesul antreprenorilor români, iar vânzările magazinelor cu articole pentru copii și jucării pentru bebeluși cresc, pe zi ce trece.

,,Odată cu deschiderea primului magazin fizic, Camera Bebelușului, parte a grupului Anne Bebe și lansarea site-ului CameraBebelușului.ro, au început să vină extrem de multe întrebări, despre disponibilitatea păpușilor ,,Reborn”. A fost momentul în care am realizat, că este un trend, în toată regula, chiar și în România.

Cererea de pe piața, ne-a condus către comercializarea păpușilor ,,Reborn”, iar utilitatea lor ne-a adus clienți, din mai multe rânduri. Există părinți ce achiziționează produse pentru fetițele lor, considerând jocul cu păpușile o activitate benefică pentru dezvoltare, mămici prea tinere sau nepregătite pentru un bebeluș real, colecționari de păpuși, sau clienți ce cumpără multiple bucăți cu scopuri artistice”, a declarat Alexandru Prunoiu, Sales Manager, Camera Bebelușului by Anne Bebe.

Păpușile ,,Reborn”, sunt atât de reale, încât îți dorești să le atingi, pentru a te convinge, că nu sunt copii adevărați, majoritatea au greutatea de 1.8 kg, părul natural, corpul realizat de vinil moale și extremitățile articulate, sunt decorate cu vopsea specială pe obraji, buze, genunchi și ungii, iar ochii sunt realizați din sticlă, astfel asemănarea cu un bebeluș este izbitoare. Păpușile disponibile, în magazinele Camera Bebelușului, sunt fabricate, în întregime în Spania, cu materiale de înaltă clasă și conțin accesorii diversificate, în funcție de model, cum ar fi păturile de lână, hăinuțele, accesoriile și certificatele asemănătoare celor de naștere.

În cazul copiilor, păpușilor disponibile pe Camera Bebelușului, sunt recomandate, începând cu vârsta de 3 ani, moment în care fetițele încep să își imite mamele și să își creeze propriul univers, folosindu-se de imaginație. Pentru ele sunt ideale păpușile-bebeluș, ce imită nou – născutul, pentru formarea instinctului matern, și primesc sentimente pozitive îngrijindu-le.

Mămicile și copii care au cumpărat asemenea bebeluși, îi alintă, îi îmbracă, iar cei excentrici optează pentru întreaga experiență și merg până la decorarea camerei bebelușului și achiziționarea pieselor de mobilier pentru acesta, alegând în detaliu, de la pătuțul de bebeluș, lenjeria animată, comoda cu sertare pentru schimbarea bebelușului, lămpile cu lumină plăcută și ursuleți atașați, până la cărucioare, balansoare și jucării pentru cei mici.

Unul dintre magazinele din București, care ,,dau spre adopție” ,,Bebeluși Reborn”, este magazinul Camera Bebelușului By Anne Bebe, situat în Unirea Shopping Center – etaj 3 sau pe site-ul acestora Camera Bebelușului.ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s