Mama To Be|Alăptarea, Importantă Pentru Copil!

Mooiste-Breastfeeding-Blog-1

 

Șeful secției de neonatologie a Spitalului Universitar București, medicul Ana Culcer, susține, faptul că, este important pentru ca un copil nou născut să fie alăptat, având în vedere faptul că laptele matern conține anticorpi. Doctorul precizează, de asemenea, că micuțul nu trebuie separat de mama imediat după naștere.

,,Alăptarea este sută la sută lucrul cel mai important, care i se poate întâmpla unui copil, pentru că, în laptele de mamă sunt anticorpi, pentru toate tipurile de boli, prin care a trecut mama, deci e un aliment viu cu proteine, cu hormoni, nu e un lapte mort. Toată flora microbiană, din abdomenul mamei, trece în lapte, și primul care le primește este copilul. În momentul în care a mâncat lapte de mamă, anticorpii din laptele matern precipită pe tubul digestiv și protejează copilul de infecțiile respective”, a declarat Ana Culcer, în cadrul evenimentului ,,Mama și copilul”, organizat de către portalul CSID.

Totodată, medicul susține, faptul că, separarea copilului de mama, după naștere este o greșeală. ,,Se face o mare greșeală: separarea copilului de mamă. Eu.La Municipal, am luptat ca, din primele momente copilul să stea lângă mama lui, pentru că trebuie să sugă în prima jumătate de oră. Dacă  îl duci, după trei zile la mamă, când, sânul este beton și numai poate suge, mama se chinuie. Prima jumătate de oră sânul este moale și nu face hipoglicemie”, a declarat Ana Culcer.

În ceea ce privește, alăptarea în public, medicul susține că, hrănirea copilului nu ar trebui să deranjeze. ,,In Grecia antică, dacă cineva se lega de o femeie care alăpta în public, era omorât cu pietre. Trebuie respect pentru copil, pentru că, poate fi al oricui. Bărbații, trebuie să se uite la orice mama ca la o mama, nu ca la o femeie din punct de vedere sexual”, a declarat medicul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s